sourze.se
Artikelbild

Anonymitetens fegisar

Om du har en åsikt, så stå för den!

I min artikel "Människan skapade gud" har jag genom de kommentarer som lämnats blivit kallad för både "inkompetent" och "löjlig". "Jimmy" skriver;

"Jag blir så less på alla som inte vet vad de pratar om innan de öppnar käften, eller i detta fall fingernedsättningen. Hur mycket har unge Per läst bibeln? Det är ett löjligt och låt mig säga inkompetent sätt att försöka provocera. Provocera hellre inom något område som du behärskar. Bättre lycka nästa gång."

Det finns mycket jag har att säga om det. För det första måste alla få ha en åsikt, även om den fundamentalt strider mot min egen; det gäller alla! För det andra så vore det uppriktigare om den som vill ge en kommentar skriver under med sitt namn.

För det tredje så kan jag inte låta bli att reflektera över hur känsligt det verkar vara för en del människor kristna? att någon ifrågasätter Bibeln, vår tro eller gud. Helt plötsligt så verkar läran om ödmjukhet, förståelse och vidare tolerans som bortblåst.

Då infinner sig snart en intressant fråga; Kan det vara så att man trots allt inte är så övertygad om sin tro och måste ta till påhopp och aggressivitet för att befästa sin ställning?

På flera punkter anser jag mig själv ha kommit någonting på spåren. Dels så lyckades jag faktiskt provocera "Jimmy". Dels så har jag genom mina avslutande ord i artikeln "Människan skapade gud" fått belägg för min tes om att när människan slutar tänka, och istället följer någon annans sanning och ser den som "det enda rätta", så uppstår konflikt.

Så till alla "Jimmy" därute vill jag bara avslutningsvis säga: Om du har en åsikt så stå för den och göm dig inte bakom anonymitetens fega rygg!


Om författaren

Författare:
Per Poulsen

Om artikeln

Publicerad: 28 aug 2001 09:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: