sourze.se

Alf Svensson svarar angående stamceller

Svar till Pierre Usselmann på dina två frågor angående forskning på stamceller.

1. Jag kan inte begripa varifrån du fått att jag skulle
förorda eller acceptera något sådant.

2. Kristdemokraterna motsätter sig inte forskning på så kallade adultastamceller. Det möjligt att använda stamceller från navelsträngens blodceller eller benmärg från vuxna. Existensen av adulta stamceller var okänd för bara några år sedan. Forskningen på dylika stamceller är mycketlovande och kan göras med samtycke från personen i fråga och med full respekt för människovärdet. En grundläggande princip är att i etiska konflikter välja det etiskt okontroversiella framför det kontroversiella.


Om författaren

Författare:
Alf Svensson

Om artikeln

Publicerad: 24 aug 2001 15:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: