sourze.se

Åk till Holland Tobias!

Tack för dina inlägg Tobias. Trots att du inte verkar tro det så tycker jag att dom har varit både läsvärda och väl skrivna och ävenså intressanta.

Däremot delar jag inte de slutsatser du eller dina källor drar.

Eftersom du själv tar upp det så visst är det så att jag själv har ett kraftigt missbruk bakom mej av de flesta droger. Detta gör dock inte att jag med automatik har rätt i mina slutsatser eller att jag har nåt slags tolkningsföreträde.

Det jag säger om det är att det är mina 24 år i missbruk som gör att jag idag är kraftigt motståndare till allt vad legalisering heter. På 1970-80-talet Hedenhös alltså så var jag istället extremt legaliseringsvänlig. Jag tillhörde dom som gick i täten för en legalisering av alla droger. Framförallt Cannabis för det var ju ofarligt. Det visste ju alla och det fanns en massa undersökningar som visade att det var så!!! Jag var en av dom som lyckades få igenom ett särskilt rum på ungdomsgården för de som ville röka på.

Idag tillhör jag det etablissemang och den sammansvärjning som inte vill legalisera cannabis eller någon annan drog heller för den delen.

Ett par saker:
Du hänvisar till Holland i ditt inlägg och säger att där har dom minsann ingen kontroll som i Sverige. Nej, just det! Dom har ingen kontroll!

Jag upplever dej som en seriös person Tobias och du försöker antagligen vara objektiv. Gör såhär ; Åk till Holland och Amsterdams Red Light district. Och åk ut till Enschkede om stavningen är fel så beror det på att holländska är en lingvistisk omöjlighet. Åk varsomhelst i Holland. Titta dej runtomkring där så kommer du förstå varför Holland inte vill vara med i den internationella statistiken. Titta dej omkring så kommer du att förstå att när en drog legaliseras så innebär det definitivt inte att myndigheterna har kontroll. Holland är idag den stora grossisten och i vissa fall även tillverkare i Europa vad gäller vidare förmedling av cannabis, amfetamin, ecstasy etc. till övriga Västeuropa.

En psykiater är en läkare.

Det blev en logisk kullerbytta när du hänvisade till din statistik Tobias. Titta över den en gång till så förstår du.

Ett litet tankeexperiment till slut då:

Om vi istället för cannabis tänker gurka eller Herrgårdsost så kanske jag kan göra saker och ting lite klarare. Om det idag kom fram att gurka/Herrgårdsost skulle kunna framkalla psykoser hos ca 0.5 - 1 av gurka/Herrgårdsostanvändarna, så är jag helt säker på att gurka/herrgårdsost skulle förbjudas så fort som möjligt. Detta även fast det bara drabbar dem där gurkan/Herrgårdsosten har utlöst den latenta psykosen som fanns redan innan personerna började använda gurka/herrgårdsost.

Vi har redan provat att legalisera andra droger i Sverige och sviterna av detta försök 1965-67 får vi dras med fortfarande. Det finns ingen anledning att tro att inte samma sak skulle ske om vi legaliserade cannabis.

Att en drog kanske är mindre farlig än en annan legal drog innebär ju inte att den fördenskull skall legaliseras. Ju mindre skit vi får dras med i samhället desto bättre.


Om författaren

Författare:
Börge Hellström

Om artikeln

Publicerad: 22 aug 2001 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: