sourze.se

Sandra Bullock på buss 160

Hoppa över några hållplatser och du får längre kisspaus.

Ingen har väl undgått att allt runtomkring oss ska gå snabbare och snabbare. Dessutom verkar det mesta också bli mindre och mindre, naturligtvis bortsett från ölmagar och gäddhäng, men ändå.

Jag börjar med händelsen i morse som, för ett ögonblick, fick mig att tro att jag medverkade i en filminspelning av SPEED 5. Vanligtvis brukar jag springa till bussen, även att jag vet att det kommer en ny om tre minuter. Så även idag.

Chaffisen denna morgon trodde antagligen att om han håller en medelhastighet genom Årsta på 120 km/h så kommer hans kisspaus vid Gullmarsplan att kunna jämföras med en ordinär industrisemester.

Vad blåst han blev i så fall, och vad blåsta de resenärer blev han helt sonika körde förbi. Ja, det är sant. Av cirka tio stopp bussen gör i normala fall blev det, tokigt nog, bara fem idag - och det med halvfull buss. SL måste väl dra åt svångremmen för att kunna finansiera de otaliga stopp som stundom förekommer i underjorden. :

Det som kan liknas vid blixtsnabbt bredband i den fysiska verkligheten är Drottninggatan i Stockholm. Den enda skillnaden är att på Internet förekommer inte tiggare, killar i för små dunjackor och olivoljefrisyr som vill kränga på dig "äkta" Rolex-kopior och utländska studenter som vill att du köper en tidning, för nåt syfte jag inte riktigt tagit reda på. På Internet kallas dock motsvarigheten Banners.

De två största mobiltelefonjättarna kapplöper i att ta fram de minsta och kraftfullaste telefonerna. Snart är de så små att du måste ringa upp din egen mobiltelefon från en telefonkiosk för att hitta den.

Biltillverkarna tar fram nya modeller som får starkare motorer, mindre luftmotstånd och hastighetsmätare som visar siffror som bara den där chaffisen i buss 160, genom Årsta, kommer upp i. Det enda som inte riktigt stämmer är att det heter rusningstrafik när den egentligen står stilla.

Klädtillverkarna och modeindustrin gör kläder som blir mindre och mindre. Och då menar jag inte efter att du har råkat tvättat din ulltröja i lut i 90 grader, utan redan i butiken.

För inte så länge sedan köpte jag ett par James Bond-skor från Italien och det var första gången på 15 år jag kunde få i fötterna i ett par 44:or. Jag som har 45.

Maten som serveras blir snabbare och snabbare - utom på Pizza Hut där de antagligen räknar med att man redan har ätit eftersom det alltid tar minst 25 minuter att få in eländet. På Sawadee, en thailändsk restaurang, får man däremot in maten nästan innan man har beställt den. Ska man se det som god service eller en förolämpning?

©Fredric Alqvist 01 08 09.


Om författaren

Författare:
Fredric Alqvist

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2001 15:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: