sourze.se

Äldst snopp billigast telefon

Det var bättre förr, mycket bättre.

Den uppdikade artikelförfattaren Morten Johansson sitter hemma framför teven och gnäller på sin fru.
- Det var bättre förr, ungdomen har ingen respekt för vuxna längre.
Han drar sig visserligen till minnes att äldre sagt så när han var ung men då var vuxna stofiler. Han kliver upp från soffan för att gå ut till badrummet. Dörren är låst.
- Är du färdig i duschen snart! skriker han åt sin dotter som gått in där för tre timmar sedan. Vi har inte råd med dina maratonmatcher mot varmvattnet. Tänk på vem det är som betalar räkningarna i familjen.

Genom dörren till sonens pojkrum hör han ett ljud som retar upp honom. Det är ljudet från sonens nya Playstation 2. Vafan är det för fel med att spela fotboll, tänker han. På min tid rörde vi på oss. Som smågrabbar byggde vi kojor om vi inte idrottade eller slogs. Nu sitter ungdomen inne med sina TV-spel och kommer de någon gång ut spelar de med hjälp av sina telefoner. Han drar sig dock till minnes att de vuxna, på hans tid som unge, ondgjorde sig att ungdomen bara roade sig istället för att hjälpa till med nyttigt arbete.

Trött på livet som gammal gubbe tar sig Morten ut ur huset. Den varma fuktiga sommarluften gör att han har svårt att andas. Han beger sig mot korvkiosken men blir häpet stående utanför när han kommer fram. Burger King, tänker han uppgivet. Finns det inga korvkiosker längre. Han svär tyst för sig själv över att raggarballarnas tid är förbi. Jag ger snart upp, tänker han och försöker föreställa sig hur det såg ut innan kiosken revs för att ge plats åt hamburgerbaren.

Mobiltelefonen ringer, och när han plockar ut sin tunga Nokia för att svara går tre fnittriga tonårstjejer förbi honom. Han hör att de roat pratar om hans relik till telefon. Den ena vinkar retfullt med sin nyinköpta 3330 innan hon wappar ut i cyberrymden på jakt efter en ny ringsignal för dagen. Vem har betalat hennes telefon, tänker han. Troligen en farsa som likt han fortfarande sitter med en äldre modell som duger gott och väl för elementära behov.

Han gillar inte att bli hånad av unga flickor. Han vet dock att dotterns tonårskompisar tycker han ser ungdomlig ut och är chick. Att de i hemlighet beundrar honom men förstår att det inte är någon ide att flörta. Han har ju en kvinna som är vuxen och inte har mål som uppfylls genom diverse tillbehör till sin mobiltelefon.

Nu undrar ni nog spänt vem det var som ringde honom och vad de pratade om. Jag tänker inte berätta detta. Något privatliv får vi unna honom.

När Morten kommer hem igen ser han till sin stora glädje att badrummet är ledigt. Medan han pinkar drar han in sin mage och får då se att hans snopp fortfarande inte antagit en diffus form. Hale...lulla det finns fortfarande en som är normal i detta hus, tänker han innan han blir utkastad från sin funderarlya. Det är nu dags för sonen att ockupera badrummet för resten av kvällen.


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2001 10:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: