sourze.se

Om jag var svartskalle

Lite om utlänningar från en utlännings synvinkel

Invandrarpolitiken måste skrivas om. Vi Sverige tar emot flyktingar för att hjälpa dessa människor. Visst det är jätte bra, men till vilket pris?

De lokaliseras i flyktingförläggningar som inte har så mycket kontakt med det svenska samhället. Efter att ha fått uppehållstillstånd skall de nu själva välja var de vill bosätta sig eftersom Sverige är ett demokratiskt land har alla rätten att bestämma över sitt eget liv. Naturligtvis bestämmer 99.9 av dessa för att bo på de större orterna för att de allmänt har stora drömmar och mål, och oftast är "lagom" inte bäst för dem. De vill alltid tjäna stora pengar, köra stora bilar, ha stora hus och så vidare, och detta kan man få i större städer, tror de.

Väntetiden är mellan ett till tre år. Varje dag som går, så förlorar dessa människor otroligt mycket tid och kunskap som de själva inte vet om. De lär sig inte språket för att de inte BEHÖVER det, "Grannen kan heller inte tala svenska, vi har ju tolken på kontoret, alla vet ju att vi är flyktingar o förstår att vi inte kan svenska. Vi lär oss svenska när vi kommer till vår kommun och då skall vi lära oss allt", tänker de.
VISST.

Alltså medan åren går, så kostar ju dessa flyktingar en jävla massa pengar för staten som vi förser dem med som ärliga skattebetalare, men dessa pengar går ju käpprätt åt helvetet. Om du skulle få en gäst hem till dig, så är det för en månad kanske. Efter det så måste gästen byta skepnad till familjemedlem, annars måste du sparka ut honom/henne. Det är hur naturligt som helst.

Utlänningar, högutbildade eller inte, blir lata och inkompetenta. De börjar ruttna helt enkelt, för att det inte krävs något av dem. Ingen har ju några förväntningar, eller krav på dessa människor. Människan är i grund och botten lat, detta är ett faktum. Magen fylls med sociala pengar, hyran är betald. De lever bättre än en vanlig person om sliter åtta-nio timmar om dagen och får samma summa pengar per månad som de, ibland mindre.

Tacka fan för att det blir problem i samhället. Vilken jävla idiot som helst begriper detta. Till och med jag som utlänning begriper detta men inte våra politiker. Nej mina kära svenska medborgare, ni har inte fel när ni skriker svartskalle, jag känner med er många gånger fast jag är det själv.

Utlänningar ses som problem i vårt samhälle och problem kan man bara lösa genom att gå till botten med det, inte flytta runt det. Sverige är så pass utvecklat och modernt att alla lär sig som små barn att man inte skall skräpa i naturen, inte tala högt i tunnelbanan och störa andra som sitter där, respektera din nästes åsikter men inte nödvändigtvis hålla med dem, soporna måste sorteras och inte slängas i korridoren så det börjar lukta illa, miljöstugan är inte till för att bränna dina gamla möbler.

De här sakerna är självklara för oss svenskar men inte för folk som kommer från olika punkter av världen som kanske inte har varit i kontakt med civilisationen, inte ens haft mänskliga rättigheter för att sedan kunna tänka på civilisationen. Man måste upplysa dessa människor för att minska avståndet mellan dem och svenska samhället.


Om författaren

Författare:
Dustin zakarians

Om artikeln

Publicerad: 31 jul 2001 09:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: