sourze.se
Artikelbild

Svar till Maria-Pia Boëthius

Maria-Pia Boëthius struntar i den helt avgörande frågan om det växande politiska våldet, som spelar sådana som Silvio Berlusconi och George Walker Bush i händerna.

För en helt ny rörelse, som Attac, är det oerhört viktigt att för sig själv och andra vara ytterligt tydlig om sina egna grundläggande demokratiska principer.

Jag lämnade Attac Sveriges GA för att fritt och offentligt kunna bidra till en debatt omkring just detta. För mej var de återkommande antydningarna om att polisen var medskyldig till våldet oacceptabelt. Jag är övertygad om att det var stenkastarna och ingen annan som startade våldet i Göteborg. Deras våld var planerat och medvetet. Deras
uttalade avsikt var att förhindra ett politiskt möte mellan förtroendevalda. Det är lika allvarligt som att bränna ett riksdagshus.

Maria-Pia Boëthius klumpar nu ihop mej med vad hon kallar för "männen som befolkar världens första ambulerande polisstat". Hon placerar mej innanför barrikaderna tillsammans med Bush och Berlusconi. Hon hånar mej för att jag "inte spelar i DN Debatts toppdivision" tillsammans med Bo Södersten och Kjell Olof Feldt. Och hon hånar mej för mitt kön och min ålder. Jag tar henne inte längre på allvar!


Om författaren

Författare:
Bror Perjus

Om artikeln

Publicerad: 30 jul 2001 09:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: