sourze.se

Trampa Trampa Trampa, pust pust pust

Torsdagsmorgon.

Trampa trampa trampa. Pust pust. Trampa trampa. Stop. Sneglar över axeln. En medelålders gubbe håller samma tempo som jag. Fan också. Trampa trampa trampa. Drar rödljuset. Ha, gubben fastnade. Ops. Farligt nära stolpen på ett annat rödljus.

Ser ett cykelbud. Han ser lite trött ut. Trampa trampa trampa. Svänger snyggt förbi. Pust pust. Fan vilken backe Kungsgatan jävligt lång. Nu kommer cykelbudet. Trampa trampa trampa. Okej, kom ihåg att de här killarna är proffs. Vinkar lite fint när han glider förbi.

Ansträngt leende. Det river i lungorna. Måste sluta röka och dricka. Eller sluta cykla. Hm... Trampa trampa trampa. Kommer ihåg att jag påminde mig själv sist jag cyklade till jobbet att ta det lungt. Eller ta en dusch på jobbet.

Tittar på klockan. Den här gången finns det varken tid för lungt tempo eller dusch. Jävla jävla skit. Trampa trampa trampa trampa trampa. Bussen glider förbi och de försoffade kollektivtrafiksnyttjarna ser ovanligt avslappnade och fräscha ut.

Drar ännu ett rödljus. Håller på att tappa portföljen samtidigt som jag prejar ner en barnvagn i rännstenen. Just jävlar inte cykla på trottoaren. Trampa trampa pust pust. Nu sitter de få lockar jag har klistrade i nacken.

Försöker att inte köra av bron i ett desperat försök att undvika polisen. Polisen saktar in. Ansträngt leende och en liten vink. Snälla snälla åk. Lämna en stackars cyklist i fred. Polisen åker. Puh.

Trampa trampa trampa. Sista biten är en njutningsfull nedförsbacke. Svänger in framför entrén. Killen i receptionen kommer samtidigt.

"Snygg cykel."
"Tack", säger jag och svänger graciöst benet över ramen. Jävla jävla skit. Glömde bort att jag bar kjol. Tight kjol. Försöker le. Ansträngt.

"Behöver du hjälp?", säger killen när jag försöker hålla ihop kjolen.

"Nej nej. Det här händer mig jämt."

Jävla skit. Hjärnsläpp.

"Okej, ha en trevlig dag!"
"Tack."

Haltar upp till mötesrummet. Får beröm för min vågade slits och ett glas vatten. Bestämmer mig för att det är cykel, varken spriten eller cigaretterna som åker ut och detta endast med tanke på mitt välbefinnande.


Om författaren

Författare:
Mimi Gobäng

Om artikeln

Publicerad: 26 jul 2001 11:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: