sourze.se

När Christer Sjögren blir Gud

Visst är det märkligt...

Kan du tänka dig att vara isolerad i en tvårummare utan mat i fem dagar, där du inte har en aning om vilken tid på dygnet det är, var du befinner dig eller bära på en kompakt okunskap om vad som utspelar sig i omvärlden eller där du ger tusan i att lyssna av din telefonsvarare, kolla dina mail eller på något annat sätt visa de som finns runt omkring dig att du lever?

Kan du tänka dig det? Då är du förmodligen förälskad!

Vilket också innebär att du har gått från en social, tänkande individ till en lallande idiot som tycker att det bästa som finns är att få höra din älskades små smackande ljud när hon/han äter eller när du helt plötsligt inser djupet i dansbandslåtarnas texter. När "Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag", får en större betydelse än alla de upproriska texter du byggde hela din frigörelse från föräldrarna på, och där rimmet hjärta/smärta framstår som briljant lyrik.

Kan du också tänka dig att ha en ständig molande värk i magtrakten, känna dig svag, förgjord och sårbar eller som om halva du är borta när han/hon inte är hos dig, samtidigt som du får utstå omgivningen visdomsord om att det snart ska gå över, att du snart landar och att du med tiden kommer tvingas tillbaka till verkligheten och se din partner som han/hon verkligen är?

Ja, då är du förmodligen upp över öronen förälskad, bortom all sans.

Nu kanske det låter som jag är en bitter trettiosjuåring som betraktar något jag lämnat bakom mig, och att jag ser på förälskelsens blindhet med den upplystes ögon. Må så vara, men närmare sanningen ligger nog att jag är avundsjuk.

Jag skulle till och med kunna tänka mig att upphöja Christer Sjögren till Gud om det skulle ge mig den brännande, lockande, förvirrande, utmattande, livgivande känslan av förälskelsen. Om det sedan visar sig vara i den kvinna jag lever ihop med idag, så skulle jag även kunna tänka mig att ge Kicki Danielsson en plats bland gudarna.

FOTNOT: Jag förstår att denna text endast kommer att bli läst av de icke-förälskade eftersom de förälskade har fullt upp med annat.


Om författaren

Författare:
Per Poulsen

Om artikeln

Publicerad: 21 jul 2001 18:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: