sourze.se

Fredagen den trettonde

Vilken tur!

Jag är inte skrockfull om man bortser från att jag inte går under stegar, spottar när en svart katt korsar min väg, aldrig lägger nycklar på bordet, alltid räknar trappsteg, inte går på streck, måste hinna över övergångsstället innan det bli rött, ber någon slå mig i ryggen om jag gått på en A-brunn, alltid går in i ett rum med vänsterfoten först, tror att jag ska drabbas av en dödlig sjukdom om jag tänker på att jag ska drabbas av en dödlig sjukdom, visslar när jag går förbi en kyrkogård, aldrig går barfota i källaren, inte tilltalar någon i en dörr om jag inte har en fot på tröskeln, stöper ljus i nymåne, inte klipper mina naglar på min födelsedag, aldrig besöker någon på påskdagen, sätter på mig högerstrumpan först och tror på troll, vättar, spöken, havsfrun, näcken, fan, huldran, häxor, jättar, lyktgubbar, maran, mylingar, bortbytingar, älvor, tomtar, de underjordiska, varulvar, vampyrer och vittror, men jag köper alltid en lott när det är fredagen den trettonde.

Så har jag gjort även idag - köpt en lott, alltså.

Jag vann 25 kronor, vilket jag investerade i en ny lott, där jag vann 25 kronor, vilket jag investerade i en ny lott där jag vann, 1 000 kronor! Och som om det inte skulle vara nog så ringde en vän till mig och bjöd mig på middag och för första gången på länge hittade jag ett par byxor som jag inte behöver lägga upp, en skjorta med precis rätt färg och en kavaj som vore den skräddarsydd. Allt avklarat under lunchrasten! Till halva priset!

Att jag går på en fyra veckors lång semester idag, och snart ska åka till Köpenhamn där jag ska dricka öl, njuta, skriva, tänka och dricka öl, får väl också räknas in bland lyckotingen. Att jag sedan har haft en artikel på "Resor" på hetaste platsen i precis en månad och fick ett uppmuntrande mail från Linda förhöjer lyckan ytterligare.

Om alla dagar var som fredagen den trettonde, skulle jag kunna tänka mig att bli riktigt skrockfull.


Om författaren

Författare:
Per Poulsen

Om artikeln

Publicerad: 13 jul 2001 12:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: