sourze.se

Massmord vid Dalälven

Djur massmördas med bekämpningsmedlet BTI i nedre Dalälvsområdet. Och de så kallade djurvännerna säger inte ett käft.

Tänkte på det när jag promenerade runt på festivalområdet i Borgholm häromkvällen. Träffade på en ung kille och tjej som delade ut flygblad för djurens rättigheter. Enda djuren jag såg på festivalen var en och annan fyllekaja, men det var inte dom som de unga djurvännerna sökte frälsa.

Nej, flygbladen handlade om att rädda sälar, vargar och kattungar. Inte ett smack om myggen i nedre Dalälvsområdet. Men det är klart, myggor är ju kanske inte så söta och de små liven är direkt svåra att klappa. Djur i nöd brukar höras. Vargar ylar, kattungar jamar och sälar stöter ifrån sig såna där läten som får det att knottras ! i skinnet på varje person med något som helst hjärta i kroppen. Men en liten skadad mygga har inte förmågan att ge hjärtskärande ljud ifrån sig.

Tyst och ful. Är det så jäkligt, att det är just därför som de här så kallade djurvännerna skiter fullständigt i djur som myggor?

Bekämpningsmedlet BTI, som satts in i "kampen" mot myggen i trakterna av Gävle, Sala och Sandviken, sägs inte påverka människor eller växter. "Det är bara myggen som drabbas." Miljöminister Kjell Larsson har beviljat projektet "Myggproblemet i nedre Dalälvsområdet" fyra miljoner kronor i statligt stöd och har därmed beordrat
massmord.

Beskrivningen av vad som händer när en mygga får bekämpningsmedlet i sig är obehaglig. BTI är en bakterie som bildar en proteinkristall. Myggan som fått i sig
kristallen känner snart en fruktansvärd smärta i magtrakten. Den här kristallen börjar nämligen riva upp tarmkanalerna på myggan. Myggan kämpar för sitt liv i upp till ett par dygn innan den går mot en plågsam och oundviklig död.

Tänk er själva en varg, ylandes av smärta och vridandes i plågor. Sicket liv det skulle bli på de militanta djurvännerna.

Alltså låt mig på en gång fastställa jag kan förstå och kanske till och med försvara bekämpning av myggor och faktiskt också viss avskjutning av vargar. Men det är dubbelmoralen hos de militantveganska djurrättsaktivisterna jag fördömer.

Det finns visst något ordspråk som handlar om det där: "Sila myggen..." och så vidare. Jobbar man aktivt för djurens rättigheter får man helt enkelt köpa hela
kitet. Då kan inte bara söta djur försvaras. Då skulle också en och annan fyllekaja på Borgholmsfestivalen ligga risigt till.


Om författaren

Författare:
Peter Boström

Om artikeln

Publicerad: 09 jul 2001 13:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: