sourze.se

Vesna, Milka, sex och vodka

Om dagarna dricker hon vodka, om kvällarna ger hon oralsex...

Vesna och Milka var oskiljaktiga vänner ända från barndomen till arbetsplatsen. Milka var mycket konservativt uppfostrad under familjens kontroll. Att gå ut med sina vänner var helt förbjudet för henne. Att leva under sådana omständigheter byggde upp starka känslor av att inte duga och hon var mycket osäker på sig själv.

Vesna hade inga föräldrar. Hon levde med sin farmor som redan på högstadiet förlorade kontrollen över sin sondotter. Vesna gick vart hon ville och med vem hon ville. Hennes stora frihet och den svåra livssituationen formade Vesna till en mycket ambitiös tjej. Hon ville testa på allt, tyvärr råkade hon även ut för flera aborter. Med stolthet berättade hon för sina väninnor på gymnasiet om sina upplevelser i gynekologstolen.

Trots enorma olikheter mellan Vesna och Milka och faktumet att de var helt olika varandra, förblev de mycket goda vänner. Milka var nyfiken och genom Vesna fick hon reda på allt som hände i den världen som var helt okänd för henne. Vesna hade förtroende för Milka och att kunna gå till Milka och berätta om sina upplevelser var något slags terapi för Vesna.

Båda klarade av gymnasiet med utmärkta betyg, men för vidare utbildning hade de inte råd. Det var svåra tider, tiden då östblocket rasade samman. Arbetslösheten var mycket stor. Beroende på detta kunde de endast få jobb som städerskor. Det var svåra tider, tiden så professorer letade efter matrester bland soporna och läkare åkte till Västeuropa för att plocka jordgubbar. Milka och Vesna fick jobb som städerskor.

En dag medan de gjorde sitt jobb och skrattade gick en äldre herre fram till de två. De kände igen honom direkt. Det var den kaxige och farlige kommunisten från den "gamla kommunist-systemet". De kom ihåg att han hade skickat hundratals människor till fängelser, av den anledningen att de inte tänkte kommunistiskt. På den tiden försvann även Vesnas föräldrar. Han var bara en idiot som över natten ändrade sin livsideologi till kapitalismen:
-Vesna, jag skulle vilja tala med dig, vände sig den kommunistiska kapitalisten till Vesna. Milka antog att han ville säga något om hennes försvunna föräldrar, men Milka hade fel denna gången.
-Vesna, fortsatte den kommunistiska kapitalisten, du är för vacker för att arbeta som städerska. Jag har tittat på dig i några dagar och har funderat hur jag skulle kunna få bort dig från borsten. Du har avslutat gymnasium och det vore synd om du inte fortsatte studera vidare. Jag vet att du inte har några pengar, så jag tänkte att..
Vesna blev helt förvirrad. Det var första gången i hennes liv att någon tänkte på hennes framtid.
Den fete ex kommunisten fortsatte att bry sig om Vesna.
-Imorgon kommer en affärspartner till vår firma. Du vet själv att firman är på väg till konkurs. Han är en mäktig man i affärsvärlden och vår firmas framtid hänger på honom. Får vi jobbet eller inte kan bero på dig, Vesna.
Vesna blev ännu mer förvirrad. Hon kunde inte förstå hur firmans produktion kunde bero på en enkel städerska.
Men den gamle tjockisen drog sig inte för att berätta om alla detaljerna och om hennes roll i denna stora business.
-För att få jobbet måste vi lämna ett gott intryck på vår partner. Han måste vara på gott humör och det måste vara god stämning på mötet. Vesna, du är väldigt sexig, men dina vackra läppar och stora bröst, jag är säker på att du kan klara av det och rädda företaget från konkurs.
Nu blev det klart för Vesna. Han fortsatte:
-Imorgon kväll ska du följa med oss på middagen. Din uppgift blir att förföra vår partner. På hotellet har vi bokat in ett rum åt er. Du ska tillfredsställa alla hans behov: Tänk på att det handlar om stora summor. Det blir bra betalt, och visar det sig vara framgångsrikt kommer du att få ett bättre jobb. Kvasten är inte för dig. Kvasten får du överlämna till den konservativa Milka.
-Ännu en sak, fortsatte den kommunistiska kapitalisten. Ifall han kräver oralsex, ska du ställa upp på det. Vi kommer att betala ännu mer.

Vesna kunde inte tacka nej. Hon var medveten om att hon bara för en enda natt kunde tjäna lika mycket som hennes farmor får i tre månaders pension. Pengarna kommer att räcka både till Vesna och hennes farmor.

Allt gick enligt planen. Avtalet skrevs på. Den gamle kommunisten blev en ännu större kapitalist nu.
Affärspartnern tog farväl av honom mycket nöjd och sade:
-Ni bor i ett varmt land med varma och gästvänliga människor. Detta jobb har ni verkligen förtjänat. Ert land är på väg till demokratin. Nästa gång jag kommer skulle jag vilja träffa Vesna igen.

På vägen till demokratin städar Milka fortfarande om dagarna. På natten dricker hon vodka. Vesna dricker vodka om dagarna och på natten ger hon oralsex.
Det är inte lätt att vara kvinna.
Det är inte lätt att vara Vesna eller Milka.
Det är inte lätt att vara kvinna i Östeuropa.


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 01 jul 2001 15:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: