sourze.se

Skönt att slippa Hultsfred

Vad är en Hultfredsfestival i regn och lera jämfört med en varm soffa med fjärrkontroller till stereon och TV:n?

Såg på ZTV:s Hultsfredsbevakning i helgen och även om det fanns bra band eller akter som man säger idag om man är med med Nomads med gäster som topp så kändes det svinskönt att sitta hemma i soffan. När jag såg folk som gick och frös med tjocka tröjor och regnjackor kunde jag inte annat än mysa och le lite skadeglatt.

Efter 10 år på plats i den fuktiga mörka kylan vid sjön Hulingen med massor av minnen av fantastiska konserter och skruvade möten är det bara att inse att man har blivit gammal. Och det känns skönt! Jag går hellre på konsert här hemma med EN bra artist och betalar gärna extra för att slippa trängas än att se 100 artister med lera runt fötterna och och en avslagen grogg i handen man smugglat in genom staketet.

Och har ni tänkt på en annan sak på festivaler: Alla band låter likadant. Samma vassa virvelljud och samma punchiga genomträngande bastrumma, samma delayade distgitarrer och samma "whää-oo-oo-whää-ää"-allsång.

Det var bättre förr säger ofta åldrande musikälskare och pratar om Springsteen -75 eller Bob Marley på grönan. Det blir bättre imorgon säger jag och tänker på min sköna soffa.


Om författaren

Författare:
Andy Es

Om artikeln

Publicerad: 18 jun 2001 15:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: