sourze.se

Kunskap bättre än "gupp"!

Kunskap bättre än "gupp"!

Det är både förvånande och djupt beklagligt att Bo Dellesten, Cykelbranschrådet, valt att så till den milda grad misstolka mitt inlägg.

Min avsikt var att rikta uppmärksamheten på de dåliga trafikkunskaperna hos cyklister och gångtrafikanter. Som skattebetalare reagerar jag också när skattepengar spenderas på, enligt min uppfattning, meningslösa åtgärder.

De många trafikljusen vid övergångsställen kan knappast ha tillkommit för att "skapa ordning och framkomlighet" för bilisterna, ej heller den senaste lagen om stopplikt vid obevakade övergångsställen!

Vill också upplysa om att en bilist som ertappas med att köra mot rött ljus inte "bara" riskerar böter och en buckla på bilen, utan omedelbar indragning av körkortet!

Det är minst sagt oroväckande när Bo Dellesten menar att det är naturligt för cyklister och fotgängare att trotsa trafikreglerna i "stum protest". Frågan är om de ens känner till de regler de överträder.

Bo Dellestens inlägg visar också tydligt på hur låsta positionerna är mellan olika trafikantgrupper.

Jag hade hoppats att debatten skulle kunna föras på en lite mera konstruktiv nivå än att handla om vem gatorna tillhör!
Att drömma om ett bilfritt Stockholm är inte realistiskt, så låt oss släppa lite på prestigen och istället hjälpas åt i trafiken, så kommer fler av oss att överleva!

Bättre kunskap är en tänkbar väg!


Om författaren

Författare:
Anita Maurer

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2001 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: