sourze.se

Än går det djävlarimej vågor!

Fotbollen lever och man får drömma.

Sedan en tid tillbaka är fotbollen i Stockholm i hausse igen. Nästan publikrekord på Råsunda i derbyt. Vädret är det absolut bästa för fotboll. Mellan 14-21 grader. En landskamp är avklarad och Allbäck, Ljungberg och Alexandersson briljerade. Spelare som i EM var bänkade, off eller bägge. Sverige spelade vackert och fan undrar om inte maskrosorna trängt igenom parkeringsplatsens asfalt.

Det är fotboll nu: AIK har blivit ett diskussionsämne. Trots att man inhandlat kvalitativa och utvecklingsbara spelare för miljoner så har man endast uppnått en placering i mitten av tabellen när nästan halva säsongen är avklarad.
Cupguldet slank ur Nordins näve förargligt. Inget Europa.
Andreas Andersson filmar precis som en megastjärna, en riktigt diva, en superstar och......han blir uttagen till landslaget. Tifogruppen hos AIK har minst sagt ett genant problem att lösa med Råsundas personal.

Djurgården skulle kopiera Ajax spelsystem. Det sade Magnus Persson när han fick sitta av sin samhällstjänst på Hegerfors knä i Canal studion. Man valde att spela Ajax 3-4-3. Alltså med tre backar: Dorsin, Rask och Peo.

Resultatet påminde lite om den där tre seriefigurerna i Disneytajm som skulle röka en cigarr i kapp.... på en bensinstation. Nu har man värvat en av allsvenskans hetaste målskyttar i Mattiasson och att man inte tänker gå i tystnad tycks vara lika uppenbart som den nämnda taktiken man använder.

Och Hammarby. Mitt älskade Hammarby som skulle varit knockade, sänkta och kämpa med Trelle under kvalstrecket ligger tvåa. Det krävdes att backjätten Johan Andersson skulle bli utvisad för att någon skulle slå oss och det på en snöplig styrning.

Det finns något underground, något "en samling misfits", något rebelliskt över Bajens upplaga 2001. Skulder i miljoner, bäste målskytten drog till Cafét, utdömda av kvällspressens jästa skribenter och rykten över att ha Sveriges tjurigaste och bästa klack. Trots detta ligger vi tvåa.

Det är lätt att bli euforisk och fantisera lite över laget med gamla div 1 spelare, avdankade proffs, outvecklade talanger, hembryggda juniorer och trasiga hjältar: Bajens spelare är som en samling Legosoldater från en juste b-rulle från 80-talet.

Den eviga legionären Eskilsson med sin hårt sargade kropp.
Markstedt med sin stålplatta i nacken och robotlufsande still är inte långt efter. Och för inte Fursthens blonda korta frissa, hans rödsprängda ansikte, fula spelstil och hans förflutna i Tyskland tankarna till något just militäriskt? Titta sedan på Lasse Erikssons skäggstubbs-nylle, ta hans förflutna i kolonialmakterna Belgien och Portugal, häng på honom en hjälm och tryck in en cigarr och gruppen har en kapten som självklart assisteras av en norsk före detta motståndsman.

Som alla små grupper är de välorganiserade, bra på att försvara sig och bättre på att ställa till tumult. Taktiken leds från tältet via kommradio av en äldre surmulen herre i gröna fältmässiga kläder.

Vill man inte vara drömmande och euforisk så räcker det med att bege sig ut i cyberrymden för att beskåda Fotbolls-feberns värkningar.

I svallvågorna av fotbollens upplivade hög konjuktur så har även internetsajterna gått varma. Gnagarforum ser trimmad ut. www.hammarbyfotboll.se har inte bara fått ett ansiktslyft utan även fallso-expansion. Den nya sajten andas potens!

Multimedia, Bajen i media, artiklar, laget och gud vet vad. Utöver internet så har kvällspressen rosa sidorna nu givit tre sidor till stockholmslagen där våra präktiga pojkar Nieminen och Wilhemsson snart uppnår status av en veckotidningskändis

Trots alla dessa väldesignade, slätstrukna och pretentiösa sidor som hade fått Kent Finell att lipa av sentimentalitet så måste ändå den bästa sajten vara "Än går det vågor" som finns på Länk: welcome.to

Just i en tid där program som "Match of the day" sålts av från BBC till Channel four och inte längre kommer att fällla ett kritiskt ord om någon match eller någon så behövs det just en oberoende, frispråkig sajt. Med sin underground look så passar den just "Underdogs of War" -Bajen perfekt. Svårare än så där behöver inte hemsida om Fotboll vara. En dagbok. Lite länkar. Möjligen behövs mer bilder.

Det enda undertecknad vill varna nya besökare till ÄGDV för är att man släpper tydligen in vad fan som helst då en sourze.se skribent nu har fått ett alster publicerat.

"The green and whites are about to kick in.
Prepare to die and notify your next of kin."


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 05 jun 2001 16:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: