sourze.se

Maskor i masken

Vadå humor? Mitt förslag om landavskrivning var ju allvarligt.

Att Anders Linnard inte "vet vad allt det där handlade om" stämmer. Han har inte riktigt begripit vad jag menade vilket tog sig uttryck i ett hafsverk hans artikel "Hotet bakom masken" som jag av låga drifter är tvungen att kommentera.

Jag skriver i min föregående artikel att jag "slidar" lite. Detta är inte någon vaginal referenshumor utan ett engelskt import-ord som betyder att man glider lite, rör sig fritt, tänjer lite på debatten. Så att Anders "inte vet vad allt det där handlade om" är inte så konstigt.

Jag är egentligen ingen vän av polemik eller verbalt hämnande. Detta för att tanken med Sourze.se tror jag är att mediet inte skall vara någon sandlåda. Jag är även oroad för att inlägg av den där kalibern kommer återuppliva debatten om dödshjälp och födelsebegränsning.

Anders Linnards artikel är ett inlägg om det ämne som Annica skrev om. Jag svarade.

Anders Skriver så här:

"- Jag har inte sagt ett ord om Che Guevara.
- Jag har inte fört fram några krav på märkning av polishjälmar i artikeln.
- Och eftersom jag endast mycket motvilligt sätter min fot i Stockholm så vet jag inte vad allt det där handlade om."

Jag har inte anklagat Anders för just detta. Läs noga. Jag skriver "man" och jag anger Hickory som skriver för AFA.
Vad menas med detta då? Jo det handlar om termen "Aktivister" eller "Extremister".

Måltavlan för allt detta är just grupperingar extremt till höger, vänster eller bara extremt. Det framgår senare i Artikeln och det begriper Anders trots ett helhjärtat försök att spela dum.

"Att påstå att en kritik av exempelvis marknadskrafterna är samma sak som konspiratoriska teorier om en judesammansvärjning är ett retoriskt knep på dagisnivå."

Visst finns det skillnader som Anders redogör för oss här ovan mellan grupperingarna men likheterna är desto fler.
Extrema, ultraparlamentariska grupperingar på såväl höger som vänster har skrämmande många associationer.

Förutom flyktingfrågan så påminner de identiskt om sin syn på ekonomi, EU, globalisering, mänskliga rättigheter. Extremister, höger som vänster klär sig även liknande...och konstigt nog så är det i just huva. De attraherar samma typ av människor. De extrema grupperna har även haft medlemmar som hoppat av och byt sida. De extrema grupperna håller till på gatan och är utmärkta rekryter för just uppbyggnad av ett totalitärt system. Den som läst om grupperingar som SA, RAF och AFA kan se glasklara likheter.

De extrema grupperna har även en huvudfiende som alltid är svårdefinierad. Högern vrålar om Zog och vänster/anarkister om Fascister. Vad som menas med dessa två ganska uttjatade ord varierar från person, tidsanda, humör eller vad som helt enkelt är ideologiskt på modet.

Den politiska skalan är uppluckrad sedan länge så mitt användande av "höger vs. vänster" är iofs anakronistiskt och det gör det hela lättare att se denna grupp som en och samma.

Anders fortsätter:

"Men rädslan, hatet och ilskan är befogad. Liksom kravet på ett rättvist samhälle är befogat. Det är egentligen det som det här handlar om: rädslan för vad vänstern egentligen säger."

"Vad är det vänstern gör som är så hemskt?"

Ett av människans största problem är att vi försöker rättfärdiga våra handlingar med känslor. Hat är inte befogat. Hat föder hat och mera våld.

Människor som strävar efter frihet, rättvisa, arbetarmakt och sociala reformer är en självklarhet och nödvändighet.
Detta behöver man dock inte vara vänster för idag. Jag har själv demonstrerat för dessa krav. Problemet är att varenda gång vänstern och med vänstern så menar jag socialister som fortfarande tror på kommunism som en lösning får en chans till så slutar det på samma sätt varje gång.

Därefter haglar det alltifrån "Det har inte hänt" till "det var inte vi", "det var statskapitalism", "det var inte RIKTIG socialism", "Det var betjänten" eller min personliga favorit: "Jamen, det där vill ju ingen vänster människa ha idag"...

Exakt detta var skälet till att svenska socialister var så ivriga och protestera när Sovjet invaderade Afghanistan eller när kommunisterna i Kina polerade larvfötterna på stridsvagnarna med studentblod.

Det är min rädsla. Detta är det hemska. En ideologi som har 100 procent misslyckande vid varje genomfört försök kan helt enkelt inte få mer chanser.

Anders skriver även:

"Vänsterns brott står knappast i proportion till de friheter som makten tar sig".

Jo den gör det och vänster handlar uteslutande om makt. Makt över produktion, media, kapital, människor etc...
Tar man inte de miljoner människoliv som slaktats av för att socialismen skall få plats i aktning när man samtidigt svänger den röda flaggan gör man sig skyldig till strutsmentalitet och arrogans bortom alla gränser för pardon och ursäkt.

Alla dessa terror regimer har alla börjat med revolt från gatan så frågan är om inte allt maskbärande och annan kriminallitet inom ultravänstern endast sporrar Polisen ytterligare. Så visst stämmer det att "utomparlamentariska vänstern används som ett bollträ". Självklart, våld föder våld.

Därefter ångas det i artikeln på med åsiktsregistrering, systemskiften, Säpo och annan klassisk konspirations-rappakalja som ekat i anarkistiska och socialistiska medier i fyrtio år.

Visst har man fängslat Brohult och gjort rejäla övertramp som skulle fått GSG9 att blekna. Jag var där den natten när polisen slog ned "reclaim the city" på Götgatsbacken mellan sourze redaktion och min bostad.

Dock kvarstår kalla fakta:

Mycket som ultravänstern gjort i sina aktioner är ju faktiskt olagligt. Det är mot lagen. Att lagarna sedan inte längre är utformade för och av folket är en kamp som jag och andra fredliga debattörer aldrig tänker lägga ned
och civil olydnad saboterar endast den kampen.

Att ställa sig i ledet för civil olydnad är att sätta hårt mot hårt, mask mot hjälm, men det hela är kontraproduktivt.

Masken tolkas negativt, delvis av erfarenheter, delvis av psykologiska själ, delvis för att en skribent gjort ett urbota dumt försök att tolka den som något positivt och sedan hänger sig åt verbala trapetskonster när han försöker fly fältet och sanningen.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 19 maj 2001 13:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: