sourze.se

Maskbärande maskföda

Det här en motartikel till "De revanschlystnas ansikte" eller vad fan den hette. Ni får ursäkta om jag "slidar" lite.

Masken kan omöjligen vara en frihetssymbol. Mask bärs av människor som bär på rädsla och som står i begrepp att begå något kriminellt eller begår det. Rädslan kommer inte från betraktaren utan bäraren.

Rädsla går hand i hand med hat. Mask bärs av den som skall strida. Med våld.

Rädsla går alltid hand i hand med ilska.

Det är ingen slump att Anders Linnard använder sig, upprepade gånger, av Robin Hood och andra rebellromantiska fantasifoster från tonårslektyrens värld. Dessa blir exempel och objekt i sin beskrivning och valet av dem är inte ett dugg förvånande: AFA, NSF och dylika extremgrupper ser sig gärna som en Robin Hood-gerilla som bekämpar ZOG, fascister eller nyliberaler i ideologins Sherwood.

Så fort man skrapar lite på fernissan och genomskådar rebellpropagandan sker detta: ett maniskt, inlärt,
panikartat mumlande om Fascistiska stöveltramp eller Zog som äger och styr allt.

Aktionerna från extremist-läger drivs dock av en skrattretande paradox: å ena sidan handlar det alltid om samhället eller en grupp/klass som måste beskyddas mot ondska. Det handlar aldrig om egna krav och värderingar. Å andra sidan: i nästa andetag, spalt eller affisch så är hela samhället genomsjukt och man drar sig inte - som Anders Linnard eller AFA:s egen Hickory - för att anklaga hela svenska medelklassen eller makthavarna som marscherande fascister.

Det som förvånar mig är aktivisternas krav på att polisen själva skall ha sina masker - alltså hjälmarna - id-märkta. Här gäller självklart lagen i det förhatliga samhället men för aktivisten, alltså med hela exemplet reverserat, är hans mask "ett skydd för den enskilde aktivisten från att bli identifierad" och "skydd från fängelse". Ja jävlar.

I ett svar till Annica Albertsson, som startade denna debatt skriver Anders:
"Masken är endast hotfull när den laddas med negativa associationer. En maskering kan stå för så mycket. Robin Hood, Subcommandante Marcos, Zorro. Det är med andra ord media som skapar bilden av hemska demonstranter. Media kommer att utdefiniera även omaskerade demonstranter när det passar dem"

Kluvenheten tar sig uttryck även här. Å ena sidan är det är vi - dom praktsvenska zombifierade media-konsumenterna - som är bländande av propaganda och inte förstår bättre.

Självklart är ju masken en tolkningsfråga och behöver inte vara ond. Den allmänna, negativa uppfattningen har ju ingenting att göra med att bankrånare, baader/meinhof, lönnmördare, huliganer och andra våldsverkare burit mask i 100 år.

Det är med denna Storebrors-dialektik och diskussionsteknik som ett "Hakkors kan betyda mycket: Antikens Pax Romana, Indisk Symbol för liv". Vränger man till det riktigt hårt så har ju faktiskt uteliggaren ett visst friluftsintresse och fan vete om inte krig är fred.

Å andra sidan kan man ogenerat, gladeligen dekorera sig med märken av gamle Che Guevara. Den store socialisten och humanisten. Mannen som personligen avrättade och torterade oliktänkande och förespråkade ett kärnvapenangrepp på USA.

Masken är inte ett medium för de förtryckta att få sin talan hörd. Att tro att någon skulle lyssna mer eller bättre bara för att du inte kan se kön och ras på den som bär mask är självbedrägeri. Ingen lyssnar allvarligt på någon iförd en svart neddragen skidluva.

Vi har nu i 10-15 år haft autonoma aktivister på stockholms gator som antingen skall skydda oss från rasblandning, fascister, samhället etcetera. Rekordet togs förra sommaren då jag springer in i en frontfigur för "Reclaim the City".
Hon kom från Karlskoga och förklarade för mig Södermalmsbo sedan två generationer bakåt att staden skulle återtas till Folkets förmån. Det kändes värre än när en skåning från Brösarp erbjuder mig på rotvälska "Eithuuundrajfejmtio tusen krounour" för mitt kontrakt.

Därför har jag skisserat på ett avancerat åtgärdspaket som jag vill att ni - Sourzes ärade kverulant-panel - skall ta del av.

För att mottagarna av följande korrektionsmetod skall känna igen sig så har jag anammat viss metodik från länder
som utövar eller har utövat mottagarnas ideologi:

1. Landareal motsvarande 100km2 i Vittangi Lappland skall omedelbart skrivas av och förklaras som ett nytt land.
2. Omedelbar identifiering och åsiktsregistrering på politiska extremister som använder våld eller nyttjar samhället samtidigt som man saboterar det. Registreringen leds av Helene Lööf och Jan Guillou. De registrerade skall få sina pass konfiskerade så att de inte av misstag kan återvandra till det sjuka samhället Sverige.
3. Donering av Försvarsmaktens samtliga överskottsvapen till denna Zon.
4. Export och import till denna Zon går via ett provisionsbaserat Sametinget. På så vis är deras ekonomiska lidande slut.
5. Omedelbar deportering med långsamt gående godsfinkor av extremister till denna Zon.
6. Omedelbar identifiering i Stockholmsregionen av Lantisagenter, Quasi-Stockholmare, Bajen-wannabees, urbana quislingar och övriga personer som ej är födda och/eller uppvuxna i Stockholm vilka får sina bostäder konfiskerade till förmån för anrika Stockholmare.
7. Evakuering av ovanstående från Storstaden till hembygden i bästa Pol Pot-style.

På så vis kan våra välfriserade jugends med spastiska högerarmar avla sin älskade vita ras i fred och våra anarkistvänner kan äntligen få bygga upp sin alternativa tillvaro: ett dynamiskt, spirituellt anarko-kollektiv från grunden.

De är i detta skede befriade från den blytunga bördan att rädda Sverige från svenskarna.

På så vis kan anarkisterna och nazisterna göra upp om vilken ideologi som är bäst. Nu med de donerade vapnen och skulle sentimentaliteten tillta så doneras självklart en Karl XII-staty i plastic padding.

På så vis finns det inga vapen kvar i Sverige att stjäla och potentiella vapentjuvar reducerade med 60 procent.
På så vis är Staden reclaimad och med samtliga lantisar evakuerade så försvinner den förhatliga, borgerliga majoriteten.
På så vis har den anrika och högeffektiva polisen reducerad arbetsbörda och kan börja fånga bovar igen. Nu med ännu högre iver

Om nu det nya landet startar krig så torde det ändå finnas någon gammal restorder undangömd som inte levererats från fabriker på grund av Svenska Freds ängla-ärliga inblandning.

Vi klarar oss alltid. Det har vi gjort förr.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 17 maj 2001 17:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: