sourze.se

Replik på kommentar

... vad gäller ålder....

... Hej Björn Jönsson, Sourzeskribent, det här är bergis femte försöket - jag kommer alltid så långt att det NÄSTAN är klart för publicering - sen händer det nåt oförklarligt och hejsvejs - borta! Ännu ett försök.

I och för sig har jag även mailat - tror jag - men det vore rätt kul om jag finge veta att n å g o t har "anlänt". Jag svarade på Dina frågor - ännu igår kväll 9/5 - och så försvann alltsammans... får väl göra om det... På Din fråga om min ålder: hur gammal är Du själv? Jag gissar i "barnbarnsåldern" - sett från min sida...

Du tycker såsom en ung människa ju gör. Jag minns väl det... född in i en diktatur KÄNDE jag ständigt ett uppror, att prata om det var omöjligt - då! Alltså underbart, att vi nu och här, inom en demokrati - får tycka och säga vad vi vill. Ålder, min vän, är inte viktigt - möjligen livserfarenheten, som äldre KANSKE tillägnat sig, vilket inte alltid är helt säkert heller.

Oavsett vilken ålder skall man kanske aldrig sätta sig på sina höga hästar utan även LYSSNA på andras åsikter... För mig är - liksom för Dig och många i Din generation - uniformer ett rött skynke. Samtidigt, och det har jag ju redan tagit upp, finns det skäl att komma på idén om "skoluniformer".

Detta liksom det allra nyaste, förbud mot smink upp till en viss ålder, kan ju reta gallfeber på vilken obstinat person som helst, samtidigt VET ju alla att unga människor behöver, rent av VILL få stöd genom regler därmed slippa ifrån ett ofta tungt ansvar, kunna "skylla" på nån annan.
Det är helt nödvändigt. OK, detta var det jag skrev igår kväll - ungefär - och som "försvann" i intet... jag gör ständigt nåt fel, är inte nån jätteskicklig "operatör" på datorn och då förlorar jag texten.

By the way, jag går för Rädda Barnen i skolorna och berättar över temat Barn; har gjort det även för nior, men också yngre personer. Det har varit fascinerande varje gång och jag blir alltid vän med ungarna, faktiskt. Jag försöker se allting från deras synpunkt och så minns jag hur jag själv var i deras ålder.

Tyvärr, många vuxna glömmer sådant helt och hållet. Vilken skola går Du i? Jag skulle kunna hälsa på och berätta... Ha det bra. Hälsningar från Hildegard och här kommer det: född 1930 i Berlin!


Om författaren

Författare:
Hildegard Trinkies

Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2001 15:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: