sourze.se
Artikelbild

Sluta producera flyktingar!

Ett tänkvärt uttalande:

Söndag kväll den 29 april - i TV-programmet AGENDA - talar en Dr Anna efternamn hann jag ej uppfatta från Läkare Utan Gränser om att vara flykting.

Tack för hennes inlägg. Precis så tycker även jag - hela tiden - att det är. Och till yttermera visso - istället för att "strutsarna" - som Dr Anna kallar myndigheter som försvårar för flyktingar att rädda sig - hittar på så mycket byråkrati och svårigheter åt flyktingarna, istället för det borde alla länder, som vet med sig att det i viss mån bär skuld till gryende, fortsatta eller förlängda konflikter, med kraft bakom orden, se till att orsakerna försvinner, att se till att det blir slut på att producera flyktingar.

Det måste vara bland det viktigaste och mest elementära! Att framför allt annat what so ever verka för att människor inte tvingas fly bli flyktingar....

Det KAN inte vara så att aktieägare KRÄVER avkastning på sina pengar som de investerat i rustnings- och vapenindustri! Dessa industrier skall helst inte löna sig, avveckla dem!

Att vilja ha dem, få dem att utvecklas, att växa och ge avkastning, vad är det annat en en sorts kannibalism, att det med andra ord ska vara lönsamt att hålla krigen igång.

De som betalar för detta är framför allt civilister, och så länge som inte konflikter och krig tar slut på grund av vapenbrist!, så länge får länder finna sig i att ta emot flyktingar, och de som blir rika på konflikterna bör i synnerhet vara beredda att lägga stora pengar för att erbjuda asyl och en framtid.

Hildegard Trinkies, Gustavsberg


Om författaren

Författare:
Hildegard Trinkies

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2001 09:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: