sourze.se

Kaos, mörkret och kvinnan

Skrivet en mörk natt. Det är därför.

Kaos, mörkret och kvinnan. Där kvinnan är finns även kaos och mörker. Säkert också kyla, fukt och dålig lukt. Lögner, lättja och högfärdighet. Och man ska inte tala om den dumhet som hägrar där. Kan kvinnan läsa? Vet kvinnan att hon är kvinna?

Kvinnan är ond. Precis som kaoset och mörkret. Ondska ska man inte belöna därför är kvinnan underbetald. Därför är kvinnan ett föremål. Därför står kvinnan i skamvrån med ansiktet vänt mot väggen och den fula hatten lite på sned. De som inte förstått det än är troligen kvinnor. För inte kan de tillhöra det manliga könet. Inte kan det könet, som bor i ljuset och är gott som en änglasjäl vara dumt. Nej, så kan det inte vara. Det är omöjligt.

Det är som i sagorna. Ondheten är stark, men godheten är starkare. Godheten vinner alltid.

Så är det bara. Så måste det vara. Hur ska det annars vara? Ska ondheten för första gången vinna? Ska mannen sitta i skamvrån? Ska mannen bli ett underbetalt föremål? Absolut inte. Ondheten ska inte vinna. Ondheten får aldrig vinna. Ska aldrig vinna för det är godheten som är starkast. Kvinnan får sitta kvar i skamvrån med den fula hatten på sned. Titta in i väggen.

Och mannen får sitta kvar på sin plats. Räcka upp handen och svara rätt på frågorna.


Om författaren

Författare:
Susanne Friberg

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2001 09:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: