sourze.se

Dags för en ny time out, Mona Sahlin?

Mona Sahlins vokabulär påminner om makthavarnas i gamla Sovjet!

Man kan undra ibland om det inte är dags för en ny time out för statsrådet Mona Sahlin. Ibland är hon "urförbannad" för att andra människor och politiker tror och tycker på ett annat sätt än hon själv. I DN debatt den 27 april låter hon meddela att hon är "hjärtligt trött" på att höra Carl Cederschiöld och Ralph Ledel "skrika" ut sina uppfattningar. De är i själva verket "fientliga mot stockholmarna".

Hon känner sig skyldig att berätta om allt det hemska som har hänt och händer i Stockholm. Och hon blir mäkta upprörd över att moderaterna i Stockholm genomför det som moderaterna står för rakt på sak. De försöker inte ens gömma sin politik bakom socialdemokratiska språkdräkter eller ord. "Alla vi som älskar Stockholm" ser hur allt håller på att förstöras, skriver hon. Så drar hon till med den stora varningen; snart kan hela landet komma att drabbas av stockholmarnas öde; "det som nu sker i Stockholm vill moderaterna göra med hela Sverige".

Under en valrörelse på femtiotalet i Stockholm satte socialdemokraterna upp stora plakat med texten: "Ställ dig på Västerbron, tänk och beskåda, Stockholm är vackert blott folket får råda".

Budskapet var kristallklart, det var socialdemokraterna som var folket. Det vackra skulle försvinna om socialdemokraterna inte vann valet.

Mona Sahlin har samma uppfattning i dag. De som har andra program och målsättningar än socialdemokraterna är helt enkelt fiender till väljarna och vill medvetet försämra deras livsvillkor. Utan all jämförelse i övrigt skulle hennes tal kunna passa i gamla Sovjet. Där talade kommunisterna om folkets fiender så fort någon hade avvikande mening gentemot makthavarna.

Man tror inte det är sant att det är en regeringsledamot som står för dylika tankegångar. Men ett par genomläsningar av DN debattartikeln undanröjer alla tvivel. Mona Sahlin tror på det hon själv skriver och det är just det som får en att fundera på om hon inte behöver en ny time out.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2001 16:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: