sourze.se
Artikelbild

Varför pappa?

Sexistisk feministpress?

Vi gick till kiosken för att handla godis, min 7-åriga dotter och jag. Utanför skrek löpsedlarna ut de senaste vi måste veta, enligt dem.

Jag träffade en bekant och min dotter fördrev tiden med att titta på skvallret, Carola bodde i kappsäck och annan dynga.
När jag sagt hej till min bekant frågade min dotter:
-Pappa varför står det sådär?

I ögonhöjd för henne och med svarta bokstäver läste jag,
"Män tänker med pitten". Blaskan hade rykt loss ett citat från en intervjuv med en dansbandssångerska som supit till.
Min dotter vet vad pitt är och hon vet att det är ett fult ord.

Denna kvinnotidning hade valt att sälja på ett snuskord som förmodligen sångerskan hasplat ur sig i farten. Denne har inte gjort intryck av att svänga sig med sådana ord. Tidningen väljer att kalla mitt könsorgan för pitt på löpsedeln, eller kanske är det ansvarig utgivare. Som lärare vet jag att vi i skolan jobbar febrilt med att få bort könsord från barnens talade språk.

Så bra då av ansvarig utgivare att berätta att det heter pitt, för alla läskunniga!

Barn är också läskunniga, men hon har kanske inga. Eller tycker att det tillför barnen något viktikt. Pressetik noll. Men vad hade jag egentligen väntat mig av kvinnoorganen som menar sig stå för feminism men bara bevisar den gamla sanningen att förtryckt blir förtryckare. Samma etiskt nollställda organ vräker några veckor senare ut "underbara pitt" på löpet. Med försvinnande liten text kan man under läsa något om "vår fantastiske Brad"

Återigen vill man spela på snuskord och kränka alla män.
De kränker även min dotter. Fibban och de skiten är åtmistonde raka i sitt budskap. "Vi skriver om knulla och inget annat." Går inte att missförstå. Barn skall inte behöva läsa PITT med stora bokstäver när de skall gå för att köpa godis!

Om vi skall nå därhän att vi får ett jämnlikt sammhälle måste all bjuda till. Även dessa "FITTOR" på redaktionen i feministpressen. Vad tänker de försöka sälja på härnäst?
Är det pedofilköret som kommer, media har ju redan varit i gränsmarkerna med femåringar som vippar på rumpan i tv och alla flicktrosor har en topp till. Skall inte barn få vara barn?

Media har blivit sexistisk och skyr inga medel för att blidka investerarna.


Om författaren

Författare:
Thommie mbr Holsth

Om artikeln

Publicerad: 21 apr 2001 18:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: