sourze.se

Myndigheterna utövar våld

Myndigheter utövar våld, konstigt ? då att våldet i samhället tilltar?

Varför är alla så förvånade över våldet i samhället?

Brukar det inte sägas att barn gör inte som de vuxna säger utan som de vuxna gör.... Nå med en lätt förvridning av detta påstående: medborgarna gör inte alltid som myndigheten säger utan som myndigheterna gör!

Många Myndigheter sitter långt bort från verkligheten, om vilken de möjligen har teorier men inga riktiga kunskaper - de sitter för långt bort! Då talar myndigheten och säger hur det skall vara! Utan någon som helst verklighetsanknytning. Teorier är inte möjliga att översätta till levande människor sådär utan vidare. Man kan planera för byggklossar, småsten och byggelbitar men inte för de levande som har känslor, som rör sig, som kan lida.

Myndigheten kanske inte avser det men de gör mycket ont mot människor. Och när det kommer till flyktingar och deras problem, då har myndigheten inte den blekaste aning om vad det egentligen innebär; välfödda, välgödda, välmående som myndigheten är och alltid varit. De vet inte vad det betyder: Så de snackar och bestämmer om något de inte kan något om. Senaste exemplet är migrationsverkets blundrar med kriminellt ondsinta sätt att ta fatt och slänga ut särskilda flyktingar bl dem en pappa! Läs barnkonventionen! Det är så upprörande för varje rättskaffens medborgare att man är färdig att spricka när man läser/hör om det och ser totalt svart och skulle nån respresentant för migrationsmyndigheten vara i närheten, så vet man inte vad man gjorde, så förbannad är i varje fall jag.

Jag har egna erfarenheter av krig, att vara på flykt, invandrad, förtryckt, utnyttjad osv. Jag tror mig väl kunna leva in i vad en människa är beredd att offra för att försöka ta sig i säkerhet. Det är det det handlar om, att rädda livet, ta sig i säkerhet. Klantskallemyndigheten vet inte ens hur man stavar till rädsla, flykt, hopp om räddning!


Om författaren

Författare:
Hildegard Trinkies

Om artikeln

Publicerad: 21 apr 2001 09:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: