sourze.se

Rödhåriga får inte åka buss

År 2050 kanske rödhåriga inte kan åka buss! Det förekommer redan 2001 för personer med ett rörelsehinder.

Vi får hoppas att de rödhåriga aldrig behöver hamna i den situationen att de i framtiden nekas tillträde till den allmänna kollektivtrafiken. Hoppas verkligen att de inte behöver uppleva den diskriminering och problematik som en rörelsehindrad varje dag ställs inför när hon ska ut på stadens gator, gå in i någon affär, besöka en toalett, åka buss och så vidare.

Vi lever idag i ett samhälle som inte är rättvist, människor behandlas olika och kan inte existera på lika villkor. De rörelsehindrade särbehandlas och/eller utestängs, eftersom det Sverige vi idag bor i inte kan erbjuda en lika värdig levnadskvalité åt alla. Att en rullstolsburen inte kan åka buss som de gående, vet vi alla, men varför ska det behöva vara så? Varför ska Sverige överhuvudtaget behandla en funktionshindrad annorlunda än någon annan, borde vi inte kunna få leva våra liv på samma sätt som andra?

Naturligtvis skiljer de rörelsehindrade sig inte från ungdomar i allmänhet och har därför samma behov. Vi är också en del av samhället, men otillgängligheter i de flesta situationer motarbetar hela tiden vår vardag.

Tillsammans måste vi arbeta för att bekämpa den dagliga diskrimineringen, för att i framtiden förverkliga vår dröm - en värld där en funktionsnedsättning inte är ett handikapp!

www.ungarorelsehindrade.com


Om författaren

Författare:
Lars-Göran Wadén

Om artikeln

Publicerad: 19 apr 2001 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: