sourze.se
Artikelbild

Har du funderat på...

Varför har vi dokusåpor?

Har du någon gång funnit dig själv stå och tänka på hur människor i din omgivning skulle reagera om du slickar den där orangea vägpinnen från markroten upp till toppen. Har du funderat på att en sådan enkel grej skulle kunna göra dig till samtalsämne nr 1# i Maj-Britts hon som står vid busshållplatsen tvärsöver gatan kök? Och varje gång Maj-Britt passerar en orange vägpinne skulle hon komma ihåg och kanske förundras över händelsen.

Eller istället för att dricka kaffe på kafferasten gå ut genom glasdörren och sätta dig med blicken vänd mot Rune & Åke - dina arbetskamrater - och äta snö, under en hel vecka utan att förklara varför. Om du senare säger upp dig eller förlorar jobbet av andra skäl så skulle minsann Rune & Åke fortfarande minnas dig och kanske höja på ögonbrynet.

Har du funderat på de mer anonyma handlingarna du kan göra? En enkel sak som att skicka 2 kronor på posten till Gunnel Hansson - som du letat upp i telefonkatalogen. Jag kan garantera dig att hon skulle minnas händelsen under ett helt decennium eller om du får för dig att döda en statsminister. Då skulle det göras dokumentärer tio år senare om ditt mystiska väsen. Fem år efter det skulle en hel utredningsgrupp diskutera hur du gått till väga men och du skulle kunna befinna dig var som helst med stadig inkomst och betala deras arbete med dina skattepengar.

Har du funderat över hur enkelt du skulle kunna bli omtalad på ett eller annat sätt om du bara gav dig fan på det?


Om författaren

Författare:
Jonathan Lehtonen

Om artikeln

Publicerad: 04 apr 2001 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: