sourze.se
Artikelbild

Jävla fitthora

Hon är äcklig och ful och dum. Hon luktar svett och hennes hår är stripigt och fett.

Man får inte säga neger till färgade människor. Man får inte döda sitt eget barn. Man får inte dansa naken utanför Åhléns. Man får inte vara sinnessjuk. Man får knappt vara homosexuell.

Tobbe går i sjuan nu. Han vet allt om tjejers bröst och deras slidor. Han har gjort allt som man kan göra med en tjej. Allt sexuellt i alla fall. Han har legat med Hanna, storebrorsans kompis som är arton.

De låg med varandra i ett omklädningsrum i sporthallen. För Tobbe var det sådär men för Hanna, som var oskuld, var det härligt. Hon ville bara ha mer och mer. Tobbe har berättat det för några killar i klassen, och för Robert i c-klassen. Tobbe går i a. I a-klassen går även Jonte och William, Tobbes bästa kompisar. Sandra och Mikaela, som är tvillingar och dösnygga, går också i a-klassen.

Och Therese. Therese är den äckligaste människan i hela skolan. Hon luktar svett och hennes hår är stripigt och fett. Hon är tyst hela tiden. Inte ens när man tilltalar henne säger hon något. Hennes bröst är som myggbett och hon har säkert inte fått könshår. Hennes pappa och mamma vill inte ha henne för hon är så ful och tråkig. Men de låter henne bo kvar hemma för man får inte rata sitt eget barn.

Tobbe vill att hon ska veta hur vidrig hon är så att hon slutar skolan. Han vill att hon ska veta att hon aldrig kommer att få en endaste pojkvän för det är ingen som vill ha henne. Han vill att hon ska veta att hennes kläder och att hennes skolväska är pestsmittade. Therese är dum och egentligen inte ens värd att nämna här. Hon är så äcklig och ful. Så dum i huvudet. Hon är en hora.

I a-klassen går även Paul, han är lite udda. Han ska bli professor. Tobbe bryr sig inte om Paul för Paul bryr sig inte om någon i hela skolan. Paul är tyst och smart. Han blir arg om han har ett fel på matteprovet.

Det är tisdag nu. Tobbe ska ha tyska första lektionen. Han står och hänger vid skåpen och pratar med en kille från nian. Jonte kommer gående med Sandra och Mikaela bredvid sig. Sandra har färgat håret rött. Mikaelas hår är svart med lila slingor i.
"Tjena", säger Tobbe till Jonte och tvillingarna. "Läget?"
"Bra. Själv?"
Tobbe nickar mot Jonte. Han vrider lite på ringen i örat. Drar handen under näsan för att få bort eventuellt snor.
"Äh, ska vi gå eller?"
Jonte och Sandra nickar. Mikaela säger att hon ska gå på toa.

Tobbe lägger handen runt nacken på Therese och trycker till. Hon tvingas titta upp i taket för att det inte ska göra så ont. Tobbe knuffar Therese mot tegelväggen och trycker sedan hennes huvud mot väggen.
"Såg du Björne i helgen eller?"
Hon svarar inte.
"Men svara då för fan eller är du döv? Jävla hora. Fy fan vad du luktar äckligt", hans röst är väsande, inte högt men tillräckligt starkt för att killarna och tjejerna runt omkring dem ska höra.
Han trycker hårdare. Kör in knät mellan hennes skinkor.
"Är det skönt eller? Tycker du om det? Tycker du om hårda tag?"

Therese blundar.
"Hur gör din pappa? Bakifrån eller framifrån. Hade jag varit din pappa hade jag kört in den bakifrån för att slippa se dig", viskar han i hennes öra. "Hör du det, jävla fitta. Bakifrån", skriker han.
"Vi har svenska nu", säger Sandra och fimpar cigaretten på marken. "Kommer ni eller?"
Tobbe nickar och ler.
"Vi har svenska nu, Therese. Har du skrivit någon bokrecension?" Tobbe tar hennes väska och rotar runt i den innan han hittar den renskrivna bokrecensionen. Han tar den i händerna och river sönder den. "Kommer du eller?"

Man får sparka någon i magen, om man befinner sig på en skolgård. Man får dra bort hårtussar från någons huvud, om man befinner sig på skolans toalett. Man får lägga någons kläder i toalettstolen och spola, om man just har haft gympa. Man får mula någon, om man väntar på bussen.
Man får kalla en tjej för hora, fastän hon inte är prostituerad.

Skolmatsalen är full av elever. Det luktar sur disktrasa och matos. En mattant säger att man bara får ta tre pannkakor var. Det ska räcka till alla. Tobbe tar sex pannkakor när mattanten vänder bort ansiktet.
Han sätter sig vid bordet bredvid fönstret längst bort. Han brukar sitta där. Jonte och Robert kommer efter. Tobbe frågar vad de ska göra i helgen.
"Det är klassfest men jag kan inte gå för syrran kommer hem i helgen och mamma vill att vi ska äta middag och så", säger Robert och dricker ur glaset med mjölk som han har framför sig på bordet.
"Jag ska gå på bio med Sandra", säger Jonte.
Tobbe höjer på ena ögonbrynet, men bryr sig inte om att kommentera det. Han berättar för dem att han ska träffa Hanna igen. Hon ska fixa in honom på puben. Hennes bror jobbar där.
"Jag ska meka lite med moppen också", säger Jonte. "Den går i sextio eller sjuttio nu."
Tobbe nickar och letar sedan med blicken efter Therese. Hon sitter säkert och gråter på någon toalett, tänker han. Skit i det. Jävla fitthora.

Det regnar utanför klassrumsfönstrena. Stora droppar som träffar rutan med en liten smäll. Krossas mot rutan. Faller i sär. Går sönder. Som när bildläraren slänger en spegelbit i golvet, pekar mot skärvorna och säger: "Fri form." Fri form. För att eleverna ska förstå att fri form kan se ut hur som helst.

Therese sitter längst fram i klassrummet. Hon håller ena handen för ansiktet. I den andra håller hon en penna. Tobbe sneglar på henne. Han sitter snett bakom henne. De har engelskaprov. Therese hår är rakt och platt. Mörkbrunt. Det ligger på hennes rygg. Han skulle vilja samla ihop det i sin hand och klippa av det. En lapp träffar honom i ryggen. Han tar upp den och vecklar upp den. "Du är ful", står det. Han förstår att den är till Therese. Han viker den och kastar den till Therese.

Han tittar på henne när hon viker upp lappen, läser den, viker den och sedan lägger den i fickan. Hennes ansikte visar inte vad hon känner. Hon fortsätter att skriva på provpappret som hon har framför sig. Tobbe tänker att hon måste vara helt jävla blåst. Dum i huvudet. Han vänder på huvudet och tittar på Paul. Paul samlar just ihop sina papper och sina pennor. Han reser sig upp och går fram till läraren med provet, sedan går han ut ur klassrummet. Tobbe tittar ner på sina svar. Det får duga, tänker han och reser sig upp. Therese kommer att sitta kvar längst, men han ska vänta på henne vid busshållsplatsen. Han ska tänka ut vad han ska säga till henne. Han nickar mot Jonte när han går ut från klassrummet.

Lärarna på skolan är trötta på sina jobb och skiter i andra människors liv, inklusive elevernas. Det enda de vill är att få ut sin lön varenda månad och ha sommarlov på sommaren. De skiter i papperslappar som far genom klassrumsluften. De skiter i vissa elevers ständiga frånvaro. De skiter i att fråga hur man fått blåmärket runt ögat. Skiter i de tysta och rädda. Lärarna skiter i om de ser någon elev sparka en annan elev i magen.

Therese tar upp busskortet ur fickan. Hon vill vara beredd när bussen kommer. Tobbe sitter på bänken i busskuren. Han går ut och ställer sig bredvid Therese, sträcker fram handen och tar busskortet från Therese.
"Det är bra med motion", säger han och bryter av plastkortet.

Hon tittar på bitarna. Tobbe slänger dem på marken. Hon böjer sig ner och plockar upp det avbrutna plastkortet. Hon lägger dem i fickan och börjar gå. Tobbe följer efter henne. Han säger inget, bara går strax bakom henne. Stirrar in i hennes hår. Plötsligt tar han ett tag om hennes hår. Drar i det så att hon tvingas stanna. Drar i det så att hon är tvungen att följa med med huvudet. Tobbe hör bussen komma. Han släpper hennes hår och går mot bussen. Säger ingenting. Det behövs inte. Ingenting behövs. Inte nu längre. Orden finns bara där för att förstärka känslan.


Om författaren

Författare:
Susanne Friberg

Om artikeln

Publicerad: 01 apr 2001 22:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: