sourze.se

"Förmän" på dagis hindrar pedofiler

Jag tycker inte att män borde vara förbjudna att arbeta inom barnomsorgen.

Männen behövs inom barnomsorgen, annars riskerar daghemmen att utveckla en feministisk medelklasspedagogik som kan få förödande konsekvenser för många pojkar.

Samhällsdebattören Anders Carlberg har sa i TV: "Killarna måste härma män tidigt. När de känner sig trygga i sin mansroll, då vågar de också bredda sin könsroll och utveckla andra sidor hos sig själva. Killar som aldrig får härma och likna män, blir ofta förgrovade manstyper, stereotyper av olika slag och vågar aldrig utveckla mjuka sidor hos sig själva. De har aldrig hittat sin grundtrygghet, för att de inte har haft några förebilder."

Att några pedofiler har kunnat slutföra sin utbildning, utan att deras sexuella läggning har unnat avslöjas, visar bara på att det finns allvarliga brister i utbildning och handledning av elever från utbildningarna.

De som har haft ansvaret har totalt misslyckats i sin bedömning av lämplighet och deras yrkeskompeten borde ifrågasättas.

Jag efterlyser också ändrade rutiner på daghemmen och ett ökat tjänstemannaansvar hos de som är tillsatta att leda verksamheten.

En föreståndare har inte enbart det pedagogiska ansvaret utan också ett övergripande ansvar för barnens säkerhet.

De behöver bli "förmän" för verksamheten och stärkas i sin yrkesroll.


Om författaren

Författare:
Mona Lundin

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2001 10:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: