sourze.se
Artikelbild

Av och På

Julen varar ända in i maj.

Såg för ett år sen en annons om att företaget Av och På Onoff sålde ett paket. Paketet innehöll en dammsugare, kaffebryggare, brödrost och en mixer.

Jag hade precis separerat utan en pinal så det var bara att åka och handla. Jag behövde alltihop. När jag kom till butiken fick jag veta att mixerstavarna tagit slut och att dom inte kunde sälja paketet. OK, men kan jag inte få köpa resten av paketet?

Alla dom övriga sakerna fanns och jag hade aldrig ens ägt en mixerstav så det skulle jag nog kunna överleva utan även i framtiden.
- Nääää, paketet fick inte säljas utan en av "ingredienserna".
- Förlåt, men det måste ni ju vinna på?

Expediten blev lite orolig nu om hur det hela skulle göras,
skulle kunden komma tillbaka en annan dag eller? Expediten kom på råd, tog en annan mixerstav och la till i paketet, det var en dyrare mixerstav. Men skulle det ingå en mixerstav så skulle det!

Jag protesterade inte jag hade ju till och med gått därifrån utan staven men till samma pris men nu fick jag en dyrare!

Nu sitter jag här ett år senare med en dammsugare utan påse.
Det finns nämligen inga påsar till min möllenöh! Jag har besökt butiken flera gånger och frågat efter påsar. Svaren är:
- Dom är slut.
- Nää, vi tar inte hem dom, vi får vänta på att leverantören levererar och dom kommer när dom kommer.
- Varför frågar du inte hos den försäljare där du köpt den? Det är ju där jag är!
- Bra fråga vi ska ta upp det nästa vecka på säljmöte.

Jag har provat i andra butiker i samma kedja och får samma svar. Jag trodde att man efter att ha hittat påsarna i sin PC i butiken skulle beställa in, ta mitt namn och nummer och ringa mig när dom finns i lager igen.

Jag surfade till slut in på företagets hemsida och mailade dom. Berättade att jag inte har dammsugit sen jag slängde ut julgranen och hela förloppet enligt ovan.

Fick ett snabbt mailsvar att påsen finns på en av deras butiker, en jag inte varit i och dit jag aldrig har varit tidigare, vilket ordernummer som den har och att jag kan gå in i en butik och be dom ta hem.

Butiken där den finns är inte hemma hos mej och jag har ju faktiskt bett personalen att ta hem påsar flera gånger utan respons, och dom har tittat i PC:n efter artikel numer men sagt sej inte kunna beställa utan att det bara levereras när leverantören vill.

Jag ringer nu till min butik, låter glad och trevlig, frågar om dom kan ta hem en viss artikel åt mej, ger dom artikel numret och får det trumpna svaret:
- Det är ju en dammsugarpåse.
Ooooh, så besviken försäljaren lät. Är det dålig provision på påsar eller?

Får veta att jag måste gå in i butiken och betala mina påsar i förskott, sen så tar dom hem dom. Jag talar då om att jag har varit inne i butiken och bett att få dessa påsar utan att få hjälp vid ett flertal gånger och undrar nu om dom kan ta hem dom, det är ju ingen dyr produkt.
- Nää, här tas inte hem nånting utan att jag har betalat först!

Jag frågar då hur lång tid det tar innan påsarna kommer till butiken efter att jag varit inne och betalt och får veta att det kan ta 2-3 veckor, kanske längre, kan inte ge bestämt svar på det.

Jag är lite dum men jag trodde att när jag berättat om hur ofta jag varit inne i affären att man kunde säga:
- Men oj då, vi tar hem och ringer dej när dom finns!
- Vi skickar från den butik där det finns till din närbutik.

Nu ska jag på semester och kommer hem om en månad. Gissa om det kommer att vara "fint" när jag kommer hem! Samma damm sen i julas.

Ska resa till andra sidan jordklotet på semester, kollade på skoj om dom har "mina" dammsugarpåsar i det lokala varuhuset "the Warehouse" och det har dom. Ska importera mina egna påsar och dammsuger i maj när jag är tillbaka.

Av och På. Har sett mej vända In och Ut ur butiken. Och något jag har fått lära mej under alla mina år i serviceyrke är att positiva upplevelser delar man med sej till en person, negativa upplevelser delar man med sej av till flera personer.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 23 mar 2001 12:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: