sourze.se

Öka invandringen, tack!

Vårt land har plats för många, många fler.

Vi bor i ett av Europas till ytan stösta länder. Samtidigt har vi ett mycket lågt invånarantal. Vi är med andra ord få människor som skall betala för vägar, annan infrastruktur etcetera. Vi är kort och gott ganska få som skall via skattsedeln bekosta allt det som ett samhälle av idag skall innehålla.

Samtidigt finns det runt om i världen miljontals människor som på grund av krig, förföljelse med mera gärna skulle vilja bo i ett land som sverige.

Jag är övertygad om att i de allra flesta fall så är det handlingskraftiga och initiativrika människor som "väljer"
och "vågar" ta det stora steget att emigrera. Att byta kultur, språk, vänner och så vidare är alltid ett modigt och svårt beslut.

Felet enligt mig med vår invandringspolitik är att vi ser på
invandrarna inte som en resurs utan som en belastning i många fall. Det finns både en rasistisk attityd hos en del men också en lite "tycka synd om, klappa på huvudet"
attityd.

Att ställa krav på invandrare och även "tuffa" krav tror jag inte är något problem för dem. De flesta invandrare har haft det mycket hårdare i livet än vi kan föreställa oss.

Kräv att invandrare skall bosätta sig där det är lämpligast
ur samhällets synpunkt under en tid, 3-5 år eller nåt sånt. Nej, det är inte deportering, det är ett sätt att dels öka deras chans att få bo i en miljö med fler svenskar och därför en bättre chans att lära sig språket. Det ger också en större möjlighet att få arbete.

Kräv att man lär sig acceptabel svenska inom viss tid. Att
kunna språket är oerhört viktigt både för invandraren och för samhället i stort. Alla kan om de vill och får stöd lära sig hygglig svenska på relaltivt kort tid.

Att kräva och hjälpa invandrare att bli integrerade i vårt
samhälle bör inte vara en omöjlighet, eller?

Vi kan ta emot många fler invandrare än vi gör.


Om författaren

Författare:
Peter Horal

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2001 11:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: