sourze.se

Världens undergång?

Ska Nostradamus få rätt?

Jag sitter och läser i en av alla de kataloger som gavs ut inför den stora bokrean. Under rubriken "Religion" stöter jag på "Nostradamus profetior". I texten under boken står det att Nostradamus - som var livmedikus och siare åt Karl IX av Frankrike under 1500-talet - förutspådde bland annat världskrigen, filmen, månraketerna och en stor barbarinvasion på 2000-talet samt världens undergång. Just det, världens undergång den marknadsföringen borde slå det mesta!

Låt oss nu påstå att Nostradamus verkligen bar på förmågan och kunde se in i framtiden, och att han hittills har fått rätt i det mesta han förutspått.

Då infinner sig en stilla undran: Skrev han ned sina profetior för att han ville få rätt eller kan det vara för att han ville varna oss inför hur det kommer att gå om vi fortsätter att leva på det sätt vi gör? Drog han sina slutsatser utifrån hur människorna var och förhöll sig till varandra och var det därför hans framtidsbild blev så färgad i svart?

Ett val vi kan göra är helt klart; att inte stå passiva vid sidan om hans ord och nicka instämmande i hans förutsägelser, utan ta hans ord som en varning.

Världskrigen har vi bakom oss, men framtiden är en manifestation av våra tankar, vårt förhållningssätt och våra handlingar. Det är upp till oss som lever idag att ändra hans serie av inträffade förutsägelser, att bryta trenden.

Jag tror - och hoppas - jag har rätt i min förutsägelse som säger att ingen människa vill att Nostradamus ska få det sista ordet. "Världens undergång" borde aldrig någonsin vara ett alternativ!


Om författaren

Författare:
Per Poulsen

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2001 09:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: