sourze.se
Artikelbild

Patrik Arve svarar

Detta är Patrik Arves svar, med anledning av hans uttalande om moderater som upprört många Sourzeläsare.

Mitt namn är Patrik Arve, jag är pacifist och tycker således att man inte bör uppmana folk till att döda varandra över politisk åskådning, inte över någon annan åskådning heller, för den delen.

Jag har dock uttalat mig offentligt angående moderaternas utförsäljning av Stockholm. Detta dåd har och kommer att påverka vår vackra huvudstad för all framtid.

Jag kanske inte behöver gå in på detaljer angående detta, men detta har hänt. Risken för att moderaterna skall vinna nästa val är kanske inte stor, men rädslan för att hela Sverige skall säljas ut har minst sagt fått mig i att reagera.

Detta tog sig bland annat i uttryck när jag halvfull, oförberedd och i affekt fick chansen att tala för en stor publik via TV. Jag valde att uttnyttja tillfället för något som jag ansåg vettigt. Jag sa: "...röstar ni på moderaterna nästa val ska JAG döda er!"

Jag uppmanar alltså ingen till mord. Vad mig beträffar har jag inte lust att sitta i fängelse med dåligt samvete på grund av ett mord på en moderat. Detta vore absurt. "Döda" var alltså ett symboliskt språk i affekt.

För övrigt ser jag Moderata samlingspartiet som en symbol för det onda, de står för en livsåskådning som går den totalt motsatta vägen, om man som jag vill ha en rättvis och jämlik värld, där basala behov som logi, mat, sjukvård och så vidare ska tillfalla 100 procent av världens innevånare. Jag är trött på att 10 procent av befolkningen sitter på över hälften av de ekonomiska tillgångarna och spekulerar i luftpengar på andra människors bekostnad.

Så länge ett etablerat parti representerar spekulation i
människors basala behov och i det sociala skyddsnätet, kommer jag i rollen som halvfull rockgubbe uttala mig i korta, tabloidpolitiska och kanske inte helt övertänkta stötar när andan faller in.

OBS! Jag har skrivit detta utan att ha läst vad skribenterna på Sourze har skrivit. Jag ska läsa det senare men måste bygga dockmöbler nu.

puss swe tgrrr


Om författaren

Författare:
patrik arve

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2001 13:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: