sourze.se

Barnporr nästa steg för Café?

Småtjejerna i A-teens, insmorda i guldcréme och med klassiska "kom-och-ta-mig"-blickar pryder idag senaste Café.

Ja, jag är rent ut sagt förbannad. Arg, ledsen, äcklad. När jag för c:a 45 minuter sedan med blicken scannade tidningshyllan på vår lokala "supermarket" såg jag något som gjorde mig riktigt upprörd det är inte ofta det händer.

"Yngst! Bäst! Coolast" skanderar Magazine Café och de pratar om flickorna Sara och Marie från A-Teens, 16 och 17 år gamla. Glänsande pinniga ben, hårt smink och utmanande pose. Är det så idealflickorna ser ut för den typiske Café-läsaren? Som Skipper-dockor fast mer porr liksom. Inuti tidningen är en intervju med "popundren" som de kallas fast de varken skriver låtar eller, som det senast uppdagats, sjunger speciellt mycket själva och ett "mittuppslag" där de båda flickorna ligger på varandra och tittar förföriskt ? in i kameran.

Jag undrar: vem vill ha det här? Vem köper sånt här? Och varför? Varför har de ställt upp på de här bilderna? Min första tanke var att de måste vara dumma i huvudet, men så är det kanske inte. Jag vet ju inte vad som ligger bakom det här. Men sen har vi det här citatet:

"Om sen sexåringar går omkring med korta toppar och visar magen bara för att tonårsbanden gör det. det kan inte gärna vara vårt ansvar, det måste barnens föräldrar få avgöra." - Café 03/01

Hon menar alltså seriöst att de båda inte är ansvariga för den bild de ger av sig själva, trots att de "väljer sina kläder ihop med en stylist, men ytterst är det alltid de själva som bestämmer vad de tar på sig."

Självklart har hon rätt i att det ytterst är föräldrarnas ansvar, och att de inte ska behöva tänka på vad sexåringar ska göra, men att mena att de inte är ansvariga för den bild de själva ger? Den bild de ger till sin publik som bland annat består av barn som inte ens fyllt 13 år. Jag kan bara hoppas att ingen av dem ska behöva se de här bilderna och vilja vara som sina idoler då.

Jag lämnade affären ytterst frustrerad, eftersom jag kände mig så handfallen. Jag vill göra något, men jag vet inte vad. Jag vill formulera mig fiffigt och bra så att alla förstår men det är jag för arg för. Om någon har några bra förslag, vilka som helst, tar jag gärna del av dem. Om någon vill skriva en bättre artikel så snälla - gör det! Och sprid den över hela världen och döda Café.

Titta på Cafés hemsida och bedöm själva.


Om författaren

Författare:
Gisela Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2001 14:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: