sourze.se

Mina svar

Gudrun Schyman var på studiebesök på Sourze den 8 februari 2001. Här svarar hon på frågor som Sourzes läsare mejlat in.

Fråga:
Vad tycker du om internetleverantörernas agerande i den så kallade "Flashback-affären"? Var det rätt att stänga ner Flashback? Skulle du/ditt parti vara beredda att agera för yttandefriheten på internet, samt för att åter tillåta Flashback?
Andris Kangeris

Svar:
Hej Andris!
Jag tycker den fråga du ställer är väldigt svår och jag är inte så insatt i Flashback-affären så jag kan svara dig enkelt. För att du ska få ett bättre svar så skulle du kunna vända dig till Mats Einarsson som sitter i Konstitutionsutskottet för Vänsterpartiet. Var gränsen går för yttrandefriheten är en svår fråga och måste vägas mot andra lagar om diskriminering och hets mot folkgrupp.
Hälsningar
Gudrun Schyman

Fråga:
Hur kan du vara kompis med Carl Bildt och Alf Svensson? Råkar ni inte i en massa ideologiska gräl?
Helena från Uddevalla:

Svar
Hej Helena,
Jo, vi har mycket olika åsikter i en hel del frågor men det betyder inte att vi måste tycka illa om varandra som personer. Det skulle väl vara olidligt om man skulle gå och tycka illa om alla som har andra uppfattningar än en själv? Och inte skulle det bli någon bra diskussion eller debatt heller. Tvärtom är det så för mig att ju bättre jag tycker om en person, desto lättare har jag att respektera den personens åsikter, även om de skiljer sig från mina.
Hälsningar
Gudrun Schyman

Fråga:
Gudrun!
Jag tycker att du verkar så cool. Blir du nervös när du diskuterar eller debatterar med någon? Och vad tyckte du om att Lars Leijonborg var med i Silikon och pratade snopp?
Anja K

Svar:
Hej Anja!
Nej, jag är sällan nervös numera, men i början var jag det. Det är mycket en träningsfråga. Genom att utsätta sig tvingas man hantera nerverna och så småningon blir man säker. Jag har inga direkta synpunkter på vad och hur Lars Leijonborg gör, men jag tror att han på ett olyckligt för honom sätt kommer att vara förknippad med "rakad-pung"-frågan under lång tid.
Hälsningar
Gudrun


Om författaren

Författare:
Gudrun Schyman

Om artikeln

Publicerad: 08 feb 2001 11:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: