sourze.se
Artikelbild

"Galla"matias

En kvinnlig "spya" i fördomsträsket!

Jag blir så trött på folk ibland...

Jag blir så trött på män som pumpar upp sitt ego med x antal öl och som i apstadieposition ragglar fram till mig i baren spyr ur sig raggningsklyshor och som sedan inte kan ta nej för ett svar utan absolut måste replikera med att kalla mig hora och luder.

Jag blir så trött på kvinnor som så snart en man kliver in i rummet sätter igång att kuckla, kvittra och himla med ögonen som intelligensbefriade höns.

Jag blir så trött på män som i samma anda sprätter, tuppar och kråmar likt hormonstinna broilers så snart en ny kvinna dyker upp i sällskapet.

Jag blir så trött på kvinnor som framhäver sig själva som fritänkandee självständiga varelser samtidigt som de dryper av förakt gentemot kassörskan i konsum, dagispersonalen eller kvinnan som med krum rygg städar kontoret.

Jag blir så trött på män som i skydd av sin anonymitet bakom skärmen osorterat vräker ur sig sexuella inviter så fantasilösa och så prepubertala att en 15 årig hiphoppare framstår som mer subtila.

Jag blir så trött på snusförnuftiga kvinnor som snörper på munnen och mumlar något osammanhängande om att jag minsann när någon av deras könsfränder uppför sig på ett sätt som råkar falla utan för ramarna.

Jag blir så trött på kvinnor som är så sippa, så osäkra och så snåla att de inte kan kosta på sig att ge ett erkännande till en annan kvinna när hon är duktig, framgångsrik eller på annat sätt värd att beundras.

Jag blir så trött på kvinnor och män som pratar om människor över deras huvud som om de överhuvudtaget inte existerar.

Jag är så trött på duktiga, präktiga och felfria individer som trampar runt i vår stad som överjästa pösmunkar, spridandes sitt eviga budskap om lag och rätt.

Jag blir så trött på mig själv när jag blir så här gnällig, tjurig och svartsynt så att jag helst av allt vill sälja mig själv för 50 öre till närmaste förbipasserande.


Om författaren

Författare:
Eva Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2001 16:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: