sourze.se

Torterade för sin tro

Sedan den kinesiska regeringen förbjöd utövandet av Falun Gong den 22:e juli 99 har fler än 50 000 utövare fängslats eller satts i arbetsläger.

Fler än 600 utövare har spärrats in på mentalsjukhus, där de - människor med god fysisk och mental hälsa - tvångsmedicineras med starka injektioner som påverkar nervsystemet. Minst 92 utövare har hittills dödats i händerna på polis, till följd av grym misshandel och tortyr.

Varför?

Falun Gong, även kallad Falun Dafa, Dafa betyder ungefär Den Stora Lagen, är en form av Qigong på hög nivå som inte bara främjar hälsan utan också hjälper utövaren att förstå livet på ett djupare plan.

Utövare tränar fem rörelseövningar som lärs ut gratis, varav en är en meditationsövning, och studerar Falun Dafa-böckerna regelbundet. Utövarna lär sig att tänka på sina medmänniskor och att, under alla omständigheter, agera efter principen Zhen-Shan-Ren Sanning-Godhet-Uthållighet.

Man tränar och läser antingen ensam eller i grupp, det finns alltså inga strikta former. Falun Gong är icke kommersiellt. När man sprider det ska man inte söka efter personlig vinning eller berömmelse.

Falun Gong är någonting mycket gott för jordens befolkning!

Vi ber alla människor att allvarligt fundera över varför fridsamma, mediterande människor är beredda att på ett fredligt sätt offra sina liv i vår tid.

Många utövare har den förståelsen att vad de skyddar är stora universella principer - fundament för allt liv i universum. I en tid där vi ser mycket kamp för egen vinning, mycket misär, våld och andlig vilsenhet, har Li Hongzhi grundaren av Falun Dafa på ett osjälviskt sätt erbjudit en väg som kan räta upp det mänskliga hjärtat.

Även om man inte känner sig dragen till att utöva Falun Gong, så är vi övertygade om att värdesättandet av sådana grundläggande egenskaper som sanningsenlighet, välvilja och tålamod är till gagn för vilken människa eller vilket samhälle som helst.

De falska rykten och de fabricerade bevisen som Kinas regering har spridit bland folk har, till en viss del, haft en negativ påverkan på människors attityd till Falun Gong. Vi vill gärna rätta till den bristfälliga förståelsen och ställa till rätta den negativa effekten som Kinas propaganda
har skapat och tala om den sanna situationen! Över 70 miljoner Falun Dafa-utövare har förlorat rätten att praktisera sin tro.


Om författaren

Författare:
Tony Kaveh

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2001 16:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: