sourze.se

Porrdebatten IV - Robert Aschberg

"Kvinnan som ofrivilligt blev ett argument för att begränsa yttrandefriheten i Sverige."
Robert Aschberg går ut hårt i programmet Folkhemmet i TV3 den 19 oktober förra året.

Folkhemmets redaktion hade hittat kvinnan som spelade in några av de värsta porrscenerna som Alexa Wolf tagit med i sin dokumentär.

I Robert Aschbergs intervju kunde tittarna konstatera att Mila Shegol, som porraktrisen heter, inte var drogad eller blev våldtagen i de klipp som Alexa Wolf tagit med i Shocking truth. Mila Shegol förklarar att det som iscensätts i en porrfilm är en erotisk fantasi, och att hon "skärmar av allting och spelar teater".

Sourze: Robert Aschberg, är det verkligen viktigt att förklara att det är teater? Är det inte bilden som porrfilmsregissören vill förmedla som är det intressanta i sammanhanget?

- Det hade varit en avgörande skillnad om hon hade varit drogad och scenerna varit dokumentära. Möjligen var det den bilden regissören ville förmedla. Det intressanta i sammanhanget är förstås att jämföra dokumentärregissören Alexa Wolfs bild med verkligheten.

Sourze: I reklampausen i Folkhemmets intervju sändes reklam för just TV1000, vars ägare är Jan Stenbeck. Stenbeck äger också TV3. Intervjun kan betraktas som ett sätt att få TV1000 att framstå i en bättre dager. Ser du något problem med det?

- Jag ser inga problem med reklamen i de program vi gör. Den är helt avskild från programinnehållet, vilket markeras i rutan.

Sourze: På vilket sätt hotas yttrandefriheten av debatten om porrfilm? Vad har exempelvis tre kukar i röven med yttrandefrihet att göra?

- Tre kukar i röven har ingenting med yttrandefrihet att göra, så länge ingen vill inskränka rätten att skildra fenomenet.


Om författaren

Författare:
Ana Udovic

Om artikeln

Publicerad: 05 jan 2001 17:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: