De senaste åren det gjorts en rad skildringar/analyser av mannens brist på identitet i det post-industriella samhället. Filmer som "Fight Club", böcker som "Stiffed" och författare som Manuel Castells pekar på att dagens man i sina egna ögon är ett lovligt offer i ett kapitalistiskt OCH feministiskt samhälle.
En paradox kan tyckas, då man skulle kunna tro att framgångar inom jämställdhetsområdet skulle gå hand i hand med ett mer solidariskt och ekonomiskt jämställt samhälle. Så verkar dock inte vara fallet. Samtidigt som det görs framsteg på jämställdhetsområdet om än små, ökar de ekonomiska och sociala klyftorna i samhället och grupper av män OCH kvinnor marginaliseras och står bredvid och tittar på när den utbildade medelklassen pratar webdemokrati, nätverkssamhälle och cyberfeminism.
I den kontexten är det inte så konstigt att vissa män reagerar när de uppfattar sig som utpekade som kvinno- och barnmisshandlare. Ett dåligt självförtroende, kombinerat med en instinktiv reaktion om att "jag är fel" tror jag gör att vissa män känner sig utpekade och kanske till och med kränkta. Jag håller dock med Belinda Olsson om att detta faktum inte kan användas som argument mot en jävligt bra kampanj - folk pratar om att män slår kvinnor och varför de gör det.
Peace, Love and Fight Club
Av Andreas Drufva 04 jan 2001 17:33 |
Författare:
Andreas Drufva
Publicerad: 04 jan 2001 17:33
Ingen faktatext angiven föreslå
Politik, &, Samhälle, Jämställdhet, Politik & Samhälle, Jämställdhet, fight, club, visst, slåss, män, frågan, varför | föreslå
Artikeln är inte placerad. föreslå