Valt inlägg:
Om man kan få riktig koketorsk på skrei behöver man strängt taget inga andra sätt att tillaga fisk på, bättre fisk än så finns inte. Visst är Sverige bättre på sillinläggningar, det finns liksom inget incitament att utveckla konserveringsmetoder då man har tillgång på färsk fisk året om. Sant är de i Norge något påvra lunchvanorna. Skollunch serveras inte, men något undantag, i norska skolor. Man har med sig matpakke. Även i yrkeslivet tillhör det ovanligheterna att man går ut och äter lagad mat till lunch. Vad gäller matkultur till lunch, är den svenska överlägsen den norska, det medges. Det finns en paradox vad gäller norsk restaurangnäring, unga norska kockar hör till de mest prisutmärkta i världen Bocuse d Ór etc. , däremot så är antalet riktigt bra restauranger mindre än i Sverige. Så var tar då alla unga bra norska kockar vägen?De finns på riggarna, lönerna ute till havs är betydligt högre och arbetsförhållandena bättre. Sannolikt så serveras den bästa maten i Norge till de som pumpar upp oljan ur Nordsjön. Bara det inte missar med sina borrar.
Ett meddelande kommer att skickas till ansvarig som besultar om inlägget skall tas bort, av vilken anledning vill du rapportera det här inlägget?