sourze.se

Al Gore - rik på att ljuga

Historiskt sett har människor alltid använt sig av lögner för att det har gynnat dem själva och en påstådd "god sak". Al Gore har tjänat hundratals miljoner dollar på att ljuga.

I nedanstående dokument tas det upp 35 osanna påståenden i Al Gores film “En obekväm sanning".1 Det finns även dokument som visar att det finns 75 osanna påståenden i Al Gores bok "En obekväm sanning.2 I dagens värld belönas lögnare med Nobelpris och Oscarstatyetter eftersom det räcker att påståenden är politiskt korrekta.

Al Gore var bankrutt efter sin tid som vice president i USA men har därefter tjänat hundratals miljoner dollar på att ljuga.3 Ett viktigt syfte med Al Gores propaganda är att industriländerna ska införa ett system med handel av utsläppsrätter av koldioxid. Al Gore har då möjligheten att tjäna stora pengar genom sitt bolag Generation Investment Management GIM. Handeln av utsläppsrätter ger mellanhänder som GIM möjligheten att tjäna miljardtals dollar varje år.4

Al Gore är en av de största miljöförstörarna i delstaten Tennesse. Gores zinkgruva släpper ut barium, järn, zink, arsenik, krom och bly i floden Caney Fork. Tom Gniewek, som har studerat zinkgruvan i åratal, försökte ställa frågor till Al Gore vid ett offentligt möte. Al Gore blev arg: “I stället för att svara på mina frågor ifrågasatte Gore mina motiv och anklagade människor som mig att vandalisera Jorden".5

Al Gore brukar brännmärka oljebolagen i sin propaganda. Men som vice president såg Gore till att staten 1995 sålde rättigheterna att borra olja i indianreservatet Elk Hill, Kalifornien, till oljebolaget Occidental. Occidentals aktiekurs steg på börsen och eftersom Al Gore kontrollerade aktier i Occidental kunde Gore sälja aktier med god förtjänst.6 Miljörörelsens och indianernas protester mot uppgörelsen betydde ingenting för "miljöguden" Al Gore.

Al Gore klarade inte av sin skolutbildning och har ingen utbildning i vetenskapliga ämnen. Gore var marijuanamissbrukare när han gick på Vanderbilt Divinity School och när han därefter gick på Vanderbilt Law School. Gores f.d. vän John C. Warnecke säger att Gore rökte marijuana ända tills han började med politik 1976.7 Gore rökte även marijuana under sina 16 år som senator, 1976-1992.8 Sensmoralen är att det gäller att välja sina "miljögudar" med omsorg.


Källor:

"35 Inconvenient Truths: The errors in Al Gore’s movie" - Länk: scienceandpublicpolicy.org

1

"Falsehoods in Gores An Inconvenient Truth" - Länk: johnstonsarchive.net

2

“Bill Clinton, Al Gore Get Rich After White House" - Länk: abcnews.go.com

3

“The Money and Connections Behind Al Gore’s Carbon Crusade" - Länk: humanevents.com

4

“Al Gore, Environmentalist and Zinc Miner" - Länk: opinionjournal.com

5

“Al Gore: The Other Oil Candidate" - Länk: corpwatch.org

6

“Dope-Smoking Al Gore Flunked Out of Grad School" - Länk: archive.newsmax.com

7

“Gore Smoked Pot as Senator, Friend Charges" - Länk: archive.newsmax.com


Om författaren

Författare:
Per-Olof Persson

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2008 23:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: