sourze.se
Artikelbild

"Se upp för homolobbyn!"

Siewert Öholm bespottad, förnedrad och förlöjligad.

Stackars Siewert Öholm. Han är upprörd. Bekymrad. Han skriver i sin krönika på tidningen Dagens webbsida 030320 att vi varit föremål för den största mediemanipulationen genom tiderna. Jojomensan. Glöm Bush, Blair och Saddam. Här pratar vi Gardell och Levengood. Schlagerfestivalen alltså.

Siewert Öholm menar att medverkande artister, kompositörer och de som arbetat med TV-produktionen "medvetet eller omedvetet låtit göra sig till redskap för paret Gardells manifestation". Syftet med SVT:s succésatsning har enligt Siewert inte varit att underhålla utan att "uppfostra oss som inte har rätt inställning och en politiskt korrekt uppfattning om olika sexuella läggningar". Är detta ett erkännande, Siewert, att du inte har rätt inställning?

Jag är tveksam om Siewert har humor, dock är det en ganska lustig metafor han använder för att förtydliga sitt missnöje med SVT:s ansvarslöshet. Tyvärr får den inte den effekt som Siewert avser. Det blir liksom pannkaka av alltihop:

"Vi har nyss haft världsmästerskap i matlagning. Stort pådrag, ambitiösa tävlande, jury, publik och spända nerver i förprogram och final. Om TV-ledningen då hade accepterat att man engagerar två programledare med speciell förkärlek för pannkaka och låter dem prata pannakaka genom fem program skulle någon kanske utkrävt ansvar av en sådan TV-ledning."

Siewert menar att det finns ett speciellt Public Servicebolag, UR, där Gardell och Levengood kan hålla på med sin "demokratifostran". Ordning på torpet minsann! Dessutom är de ju så förbannat skickliga, killarna. Plötsligt kanske vi sitter där, förtrollade av hjärta och smärta och glitter och glamour och tycker att homosexualitet är helt normalt?

Nu har Gardell och Levengood, med TV-ledningens stöd, haft möjlighet att förnedra och förlöjliga stora tittargrupper på bästa sändningstid, det är Siewerts åsikt. Men det vore skamligt att jämföra det han anser sig blivit utsatt för, via ett underhållningsprogram i TV, med den förnedring homosexuella fått utstå i alla tider.

Jonas och Mark gör en insats när de avdramatiserar homosexualitet. Lite mera gala, Siewert. Livet är en schlager!
- - -

Läs Siewerts krönika:
Länk: dagen.com


Om författaren

Författare:
Anna-Carin Collin

Om artikeln

Publicerad: 20 mar 2003 18:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: