sourze.se

Poeten Navid Modiri

Få upprör så mycket som denne man på Sourze, få skriver så bra dikter som denne man. Här är en hyllning till honom.

Navid Modiri. Det namnet ska du lägga till i minnet. En av Göteborgs poeter, skriver även på Attityd och Sourze. Hans uppkäftiga och provocerande texter har även en funktion: De har ett syfte... Eller ibland behövs det inte, bara man får fram en debatt. Eller bara lappa igen käften på folk, helt enkelt.

Så här skriver han om sig själv i sourzeprofiler:

"Namn: Navid Modiri
Ålder: 18
Bor: Göteborg
Yrke: Student

Intressen: Uppröra på Sourze, lyssna på musik och på fulla människor när de filosoferar över livet och hålla med, äta, vara med mina vänner och min flickvän, skriva poesi iklädd enbart en svart basker och dricka rödvin tills Öijer säger stopp!

Saker som engagerar dig: Sådant som rycker till, när jag inte har medhåll men ändå är säker på min sak, griniga gamla gubbar som inte vet vad de pratar om och idioti i ren allmänhet.

Saker som inte engagerar dig: Rövslickeri, mjäkighet, politiskt korrekta organisationer som vill göra världen bättre men inte vet varför.

Därför skriver jag på Sourze: För att ge min version av skiten, för att få inlägg som jag blir sur över och skriva andra till vansinne. Detta för att i slutändan, förhoppningsvis, få lite distans till problemen och lättare kunna lösa dem.

Ställ en fråga till dig själv och besvara den: Varför skiter jag inte i allt och får tillräckligt med sömn istället? För att det inte är värt det, det är inte värt alla sting i hjärtat när jag går förbi människor ssom har det dåligt tack vare idioter till medmänniskor, för att jag vill sätta dit jävlarna som sitter och bestämmer och få dem att må riktigt dåligt."

Debatt, röra upp i röran är vad han vill göra, för att få svar. Men han har en sida som ni inte har sett: Poeten Navid Modiri. Han skriver dikter, är även en storkonsument på vin har hört det, stämmer det, Navid?

Jag surfade in på Argus area, och till min förvåning såg jag - Navids namn och blev självklart nyfiken, eftersom jag läst många av hans texter här på Sourze, har faktiskt honom som favoritbevakning. Men så klickade jag på hans namn och fick se - dikter som är - svinbra! I ordets rätta bemärkelse; Navid är en svensk-iranier och gillar julskinka. Enligt honom iallafall.

Jag läste dessa dikter, och vill publicera en, så ni förstår att Navid inte är bara en som skriker och slår i texterna. Jag vet att många av er hatar Navid, men också många som älskar Navid. Jag tillhör den sista gruppen, jag tycker han är en frisk fläkt här på Sourze.

Det bästa som hänt Sourze är att Navid Modiri sällade sig till sajten och vi läsare/skribenter får uppröras, skratta, njuta och hata hans texter.

Här kommer en av hans dikter:

"Morgonfrost

målade morgonfrost på mitt fönster
lördagen i yllevantar och lusekofta.
i snövit och slaskgrå misär
väcks jag ur min vinterslummer.
ett halvt polarbröd och en mjukosttub
står för ett varmt välkommnande,
står tyst på frukostbordet.
och återigen skvallrar tidningen
att räntorna går upp upp upp.
mitt 5-minuterspass på motionscykeln
tar bara 3 minuter. jag glömde även att stretcha.
frukosten har börjat tröttna på mig
när jag än en gång gör den sällskap i köket.
jag skäms lite å bästföredatumets vägnar.
öppnar ett fönster och får utan förvarning
en från ovan tanklöst nedkastad snöflinga.
på tungan.
det smakar blött.
näsvingarna fladdrar i vinden, vill flyga iväg
men jag hindrar dem.
ber dem istället att hjälpa till, tar ett djupt andetag.
känner en frisk doft av nybryggt kaffe och diesel och industriutsläpp.
känner mig naken där jag står med kylan omkring mig.
klär på mig med mitt varma täcke igen och täcker det med sängen.
jag tror inte att räntorna tar illa upp om jag stannar inne idag också."

ur: argus area på Länk: argus.se

Jag känner inte Navid Modiri, nej inte det minsta. Men jag känner på mig att han kommer att bli nåt stort sen i framtiden. En ny Strindberg eller en ny Ferlin? Jag tycker iallafall att du är jävligt bra nu, Navid Modiri! Fortsätt så, vi vill att du ska fortsätta uppröra på Sourze.

Läs mer om Navid Modiri på: Länk: glod.com


Om författaren

Författare:
Tomas Lagergren

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2002 14:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: